Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ως εδώ με τους ανεγκέφαλους...

Κάποιοι από τους ένστολους των ΜΑΤ που αποστολή τους υποτίθεται πως έχουν να φροντίζουν για την τήρηση της τάξης και την προστασία των πολιτών φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα, έχουν λησμονήσει εντελώς τον ρόλο τους. <--break-->Οι φωτογραφίες από τα χθεσινά επεισόδια στο Σύνταγμα όπου άνδρες των ΜΑΤ χτυπούν με βαρβαρότητα μια γυναίκα φωτορεπόρτερ η οποία προσπαθούσε απλώς να κάνει τη δουλειά της αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ανάλογες φωτογραφίες και βίντεο έχουμε δει το τελευταίο διάστημα σε πολλές διαδηλώσεις με...
πρωταγωνιστές διάφορους θερμόαιμους κρανοφόρους που με την ασφάλεια που τους προσφέρει ο εξοπλισμός τους χτυπάνε αλύπητα και χωρίς λόγο ακόμα και ανθρώπους που έχουν ήδη συλλάβει και δεν προβάλουν καν αντίσταση.
Κανένας δεν αμφιβάλει ότι η δουλειά που κάνουν σε δύσκολές συνθήκες δεν μοιάζει με τις υπόλοιπες δουλειές. Ότι και οι ίδιοι γίνονται πολλές φορές θύματα αλητών που προσπαθούν να τους κάψουν ζωντανούς με μολότοφ. Κάνεις δεν ισχυρίζεται- εγώ πάντως όχι-πως όταν σου πετάνε μολότοφ εσύ πρέπει να απαντάς με... λουλούδια. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι τις βιαιοπραγίες και τις αθλιότητες που είδαμε χθες και μάλιστα όχι για πρώτη φορά τον τελευταίο καιρό, υπάρχει τεράστια διαφορά.
Ελπίζω ότι η έρευνα που διέταξε χθες η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση για τις επιθέσεις εναντίον φωτορεπόρτερ και δημοσιογράφων οι οποίοι προσπαθούσαν να βγάλουν το ψωμί τους κάνοντας τη δουλειά τους, κάτι θα βγάλει. Ότι κάποιος από αυτούς που έκαναν επίδειξη ανδρισμού σε μια γυναίκα φωτορεπορτερ, θα τιμωρηθεί. Άλλωστε οι ίδιοι οι αστυνομικοί είναι οι πρώτοι που πρέπει να απομονώσουν αυτού του είδους τους συναδέλφους τους αν δεν θέλουν να τους τσουβαλιάζει ο κόσμος όλους στο ίδιο σακί.
 
 
http://www.iefimerida.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...