Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

«ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» - ΤΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;



Πέρασε στα ψιλά λόγω των εξελίξεων στις Βρυξέλλες, όμως ο Χορστ Ράιχενμπαχ στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος «κυβερνήτης» της Ελλάδας έκανε μία σημαντική αποκάλυψη: «Η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που παρακολουθείται από την τρόικα, η διαφορά όμως σε σύγκριση με την Ιρλανδία και την Πορτογαλία είναι ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε τεχνική βοήθεια από την Κομισιόν».

Για ποια εθνική κυριαρχία μιλάμε, πλέον, όταν ο ίδιος πρωθυπουργός ζήτησε επί της ουσίας να τεθεί η Ελλάδα υπό επιτροπεία; Αραγε, τι έχει να πει ο Γιώργος Παπανδρέου γι’ αυτή την αποκάλυψη του Γερμανού τεχνοκράτη; Ξέχασε ότι ο ίδιος είχε δηλώσει ότι «αφέντες στο κεφάλι μου δεν δέχομαι…»; Αυτές είναι οι διαπραγματεύσεις που κάνει στο εξωτερικό; Μήπως έχουν δίκιο όλοι αυτοί που κάνουν λόγο για μυστική διπλωματία, πίσω από τις πλάτες των Ελλήνων; Εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν μετά από τη σημερινή δήλωση του κ. Ράιχενμπαχ, τα οποία φυσικά δεν πρόκειται να απαντηθούν. Αλλωστε, αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει… επάγγελμα να παρουσιάζει το άσπρο μαύρο ή για να ακριβολογούμε να επιμένει ότι μας «σώζει» όταν οι πολίτες της χώρας υποφέρουν…
Δεν είμαι Γκαουλάιτερ
Η συνέντευξη Τύπου του νέου «κυβερνήτη» λίγο έλειψε να… τιναχθεί στον αέρα, όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Γερμανό τεχνοκράτη «πώς αισθάνεστε που σας θεωρούν Γκαουλάιτερ;». Παρά την ένταση που προς στιγμή επικράτησε στην αίθουσα, τελικά ο Χορστ Ράιχενμπαχ απάντησε ψύχραιμα λέγοντας ότι: «Αν ως Γερμανός έχεις δουλέψει σχεδόν όλη σου τη ζωή μακριά από τη χώρα σου οι συγκρίσεις με παλαιότερες γερμανικές περιστάσεις είναι κάτι που δεν μπορείς να το κατανοήσεις».
Που θα εστιάσει η ομάδα δράσης
Τέλος, μιλώντας για τις ενέργειες της task force της οποίας είναι επικεφαλής, ο κ. Ράιχενμπαχ επεσήμανε ότι η δουλεία της ομάδας δράσης θα επικεντρώνεται σε τρία σημεία:
Πρώτον, στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για τη μεταρρύθμιση της διοίκησης με βάση τη μελέτη που έχει εκπονήσει ο ΟΟΣΑ. Έκανε λόγο για την εφαρμογή «οριζόντιων μεταρρυθμίσεων» στον κλάδο της Υγείας μεταξύ άλλων και για τη μείωση του κόστους των φαρμάκων.
Δεύτερον, μίλησε για τη μεταρρύθμιση της φορολογικής διοίκησης με βάση την προετοιμασία που έχει κάνει από τον Απρίλιο του 2010 το ΔΝΤ.
Τρίτον, αναφέρθηκε στην επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης βάσει του γαλλικού συστήματος και με στόχο την εξάπλωση του συστήματος του εξωδικαστικού συμβιβασμού.

http://www.karfitsa.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...