Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Μπορούμε τα πάντα, φτάνει να το θέλουμε!




Γράφει ο Πύρινος Λόγιος  

Κάποιος φίλος μου είπε πως αφού η Νέα Ελλάδα είναι κόμμα, τότε είναι η συνέχεια του άρρωστου παρόντος πολιτικού συστήματος...!!! Βέβαια, δεν έκανε τον κόπο να διαβάσει, να μελετήσει και να κρίνει. Απλά, με τον θυμό, με την οργή που έχουμε όλοι μας, έκρινε μία κίνηση πολιτών, συγκρίνοντάς την με τις αθλιότητες των κοπριτών που κατέστρεψαν την πατρίδα μας...

Και πώς περιμένεις αγαπητέ να αντιμετωπισθεί η σημερινή λαίλαπα; Πιστεύεις πως οι πολίτες μπορούν να βγούνε στους δρόμους και να ρίξουν την κυβέρνηση; Το ίδιο πιστεύω κι εγώ. Πιστεύεις όμως πως ο ασύντακτος και η χωρίς προετοιμασία της επόμενης ημέρας ξεσηκωμός των πολιτών θα δώσει αποτελέσματα ουσίας για τους πολίτες ή μήπως θα τους οδηγήσει στο κατόρθωμα ενός ακέφαλου κράτους, το οποίο θα στοχοθετηθεί άμεσα από όσους το εποφθαλμιούν;

Μόνο ένα κόμμα πολιτών μπορεί να φέρει ουσιαστικό αποτέλεσμα. Επειδή έχουν βρωμίσει την πολιτική οι διεθφαρμένοι πολιτικοί, αυτό δεν σημαίνει πως εμείς πρέπει να επιλέξουμε να επιβάλουμε το χάος, χωρίς καμία συντεταγμένη πρόταση για το αύριο. Ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα.

Πιστεύεις πως είναι έτοιμοι οι πολίτες να ανταποκριθούν στην ωριμότητα που επιβάλλεται; Πιστεύεις πως μπορούν να εφαρμόσουν την (καλώς εννοούμενη) αναρχία και να χτίσουν μία χώρα, να λειτουργούν ένα κράτος και να δημιουργούν για το κοινό καλό; Αν ναι, εγώ πρέπει να ρωτήσω:

Και πως θα ασκείται η εξωτερική πολιτική;
Πώς θα χαράσσεται η οικονομική πολιτική;
Πώς θα λειτουργούν οι θεσμοί χωρίς κάποιος να ασκεί πρόγραμμα αλλα και έλεγχο;

Επειδή κάποιοι πέρασαν και κατέστρεψαν στην άθλια πορεία τους, εμείς πρέπει να αποφύγουμε τον έλεγχο και να συνεχίσουμε την αταξία των κυβερνήσεων που κατέστρεψαν την χώρα;

Επειδή κάποιοι έχουν καταστρέψει τις λέξεις, εμείς θα πάψουμε να τις χρησιμοποιούμε;
Και αν μας καταστρέψουν τις σκέψεις, θα πάψουμε να σκεφτόμαστε;
Και αν μας καταστρέψουν τα όνειρά μας, θα πάψουμε να ονειρευόμαστε;
Και αν μας καταστρέψουν τις ελπίδες, εμείς θα ζούμε χωρίς ελπίδα και χωρίς διάθεση να καλυτερεύσουμε όλα όσα μας περιβάλλουν;

Επί της ουσίας, λοιπόν. Η αλλαγή του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι εφικτή μόνο εάν θελήσουμε να αλλάξουμε το άρρωστο σύστημα.

Πολύ καλή είναι και η αμεσοδημοκρατία, αλλά, θέτω ένα ερώτημα: είναι σήμερα εφικτή;

Η απάντηση είναι τραγικά αρνητική.

Μπορούμε να περιμένουμε μέχρι να ωριμάσουν οι συνθήκες για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο;
Έχει η πατρίδα μας αρκετό χρόνο μπροστά της ώστε οι πολίτες να αρχίσουν να εργάζονται για το κοινό καλό, χωρίς ηγεσία, χωρίς κάποιον να χαράσσει έντιμες και ειλικρινείς κατευθυντήριες γραμμές;

Ας μην γελιόμαστε.
Αυτό δεν γίνεται.
Όχι σήμερα, τουλάχιστον...

Και τι προτείνεις να συμβεί;

Δεν πρέπει να σταματήσει η λαίλαπα;
Δεν πρέπει να βρούμε μία πολιτική φόρμουλα η οποία θα επιβάλει συνταρακτικές αλλαγές και θα οδηγήσει σε κάτι πραγματικά καλύτερο;

Πρέπει να περιμένουμε να μας αποτελειώσουν τα μίσθαρνα των τραπεζιτών και του νεοταξισμού;
Να περιμένουμε ως πρόβατα στην σφαγή, να βγούμε στους δρόμους χωρίς σχέδιο για το αύριο προκαλώντας την καταστροφή μας ή να συνταχθούμε κάτω από μία πολιτική σκέπη που θα πηγάζει από τους πολίτες και θα απευθύνεται στους πολίτες;

Θέλουμε άραγε να προσπαθήσουμε για κάτι ή προτιμούμε να θεωρητικολογούμε τις στιγμές που η πατρίδα μας κινδυνεύει;

Με συγχωρείς που εγώ προτιμώ την πρώτη λύση και ακολουθώ τη Νέα Ελλάδα...

Εσύ, κάνε όπως νομίζεις. Αλλά στον δρόμο και τον τόπο που οδηγεί η πρότασή σου δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Όχι σήμερα. Σήμερα πρέπει να σώσω την οικογένειά μου, το σπίτι μου, την πατρίδα μου...
 
Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι πολλές αλλά τίποτα δεν μας σταματά πλέον!

Τα μεγάλα ΜΜΕ μας εχουν κλείσει ερμητικά τις πόρτες εδώ και μήνες, που ενώ είχαμε κάνει κρούση για να διαφημιστούμε (με το αζημίωτο φυσικά), το MEGA μας ζήτησε 50.000 ευρώ για μια φιλοξενία σε κάποια πρωινή ενημερωτική εκπομπή (την πρωινή τους) ενώ για τον κύριο Δημαρά για παράδειγμα, το κόστος ήταν μόλις 2.500 ευρώ. Τα ίδια και χειρότερα απο τον ΑΝΤ-1, ενώ ο ΣΚΑΙ δεν μας απάντησε ΚΑΘΟΛΟΥ και όταν ζητάγαμε τον υπεύθυνο ενημερωτικού η απάντηση πάντα ήταν στερεότυπη: "Ο κύριος .... βρίσκεται σε meeting αυτή τη στιγμή, αφήστε μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί σας". Οπως μάθαμε απο ανθρώπους "της πιάτσας" που λέμε, είχε πέσει "σύρμα" απο άνωθεν, να μας ...εξαφανίσουν εν τη γενέση μας!

Σαν απάντηση πήραμε την απόφαση, το δημοκρατικό πατριωτικό κίνημα ''Νέα Ελλάδα'' να οργανώνει καθημερινά (απο τις 18:00μμ) συγκεντρώσεις ενημέρωσης στα γραφεία του κινήματος (Λεωφόρος Αλεξάνδρας 217, Αθήνα), για τους Έλληνες συμπολίτες που θέλουν απλά να ακούσουν και να γνωρίσουν την νέα αυτή προσπάθεια χωρίς καμία απολύτως δεσμευση.

Αντιλαμβανόμενοι βέβαια τον πιθανό σκεπτικισμό γύρω απο την προσπάθεια μας επιβάλεται η διευκρίνηση ορισμένων θεμάτων.

Πρωτα απ όλα, δεν είμαστε άγνωστοι.

Υπάρχουμε εδώ και πολύ καιρό, σχεδόν ένα χρόνο τώρα, με αθόρυβη δράση κυρίως στην επαρχία και ενημερώνουμε τους Ελληνες τόσο για την ύπαρξή μας, όσο και για την δράση μας που έχουμε αναλάβει.

H κίνηση ξεκίνησε διαδικτυακά, απο καθημερινούς πολίτες που είχαν απλά αντιληφθεί την κατάσταση που έχουμε περιέλθει απο την υπογραφή του πρώτου μνημονίου.

Υπο τις συνθήκες που δημιουργήθηκαν λοιπόν, νοιώσαμε την ανάγκη να παρέμβουμε νόμιμα και δημοκρατικά, εκφράζοντας και άλλους πολίτες σαν και εμάς, με την δημιουργία του Δημοκρατικού Πατριωτικού κινήματος που σαν μοναδικό στόχο έχει να βγει η χώρα άμεσα από το έντεχνο αδιέξοδο στο οποίο την τοποθέτησαν και ύστερος σκοπός η ελπίδα, το χαμόγελο, τα όνειρα και η αυτοπεποίθηση να ξαναμπούνε πάλι σε κάθε σπιτικό.

Είμαστε απλοί πολίτες, Ο Ηλίας Μαρκόπουλος, η Φωτεινή Μαραγκού (καθηγήτρια Μαθηματικών εν ενεργεία), εγώ, η Κατερίνα Κανελλάκου, ο Λόγιος Ερμής (μπλόγκ), ο Κωνσταντίνος (Ας Μιλήσουμε επιτέλους - μπλόγκ), ο Κων. Αθανασόπουλος (οικονομολόγος), η Βανέσσα Γιούπκου (οικονομολόγος-Αναλύτρια) και πολλοί άλλοι που η γνωριμία μας με έναν ακέραιο άνθρωπο, ιδεαλιστή και αληθινό αγωνιστή και εργάτη της Δημοκρατίας, τον Ηλία Μαρκόπουλο, (Δικηγόρο-οικονομολόγο, πρόεδρο της Ενωσης πολυτέκνων Ελλάδας και πρώτο ιδρυτη της Λαικής Συναιτεριστικής Τράπεζας, μιας τράπεζας για τους αγρότες και μικρομεσαίους με μηδαμινά επιτόκια τότε που η Εθνική (1985) ήθελε χαρτί της κλαδικης του ΠΑΣΟΚ για να δώσει δάνειο και φυσικά την έκλεισε ο ...Γιαννόπουλος) μας ενέπνευσε κι έτσι αποφασίσαμε να συσπειρωθούμε μαζί του για να αγωνιστούμε για μια Ελλάδα που αποτελεί όραμα για μας. Και όχι μόνο για μας, αλλά και για όλους τους Ελληνες. Δεν έχουμε κανέναν χρηματοδότη, κανένα στήριγμα απο κανέναν, καμμία βοήθεια. Απο πουθενά. Το μόνο που έχουμε, είναι η αμέριστη αγάπη μας για τη πατρίδα και πίστη στα ιδανικά της. Τίποτε άλλο.

Αυτό που μας δίνει κουράγιο να συνεχίσουμε και που πιστεύουμε οτι είμαστε στο σωστό δρόμο, είναι το γεγονός οτι μας...αντιγράφουν! Το έχουμε καταγγείλει αυτό πλειστάκις, αλλά φυσικά κανενός το αυτί δεν ίδρωσε. Η ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ διακήρυξε πρώτη την ανάγκη για νέο σύνταγμα απο το 2010 κιόλας, με τη συνεργασία 2 συνταγματολόγων για την εγκυρότητα των προτάσεών της. Πολλές απο τις δικές μας θέσεις, έγιναν σήμερα "σημαία" κάποιων άλλων κινήσεων, όπως αυτή ας πούμε του Πατριωτικού Μετώπου, ο οποίος αρχηγός του ήταν κάποτε...μέλος μας!

Πολλοί βιάστηκαν να πούν ότι είμαστε ...αμελητέα ποσότης, επειδή ακόμη δεν έχουμε βγεί στα ...κανάλια για να προωθήσουμε τις θέσεις μας. Η αλήθεια είναι οτι είμαστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ που φοβάται πραγματικά το σύστημα, τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, μιας και ο Μαρκόπουλος είνι πασίγνωστος και στους δύο. Με αποκορύφωμα την απόπειρα...δωροδοκίας απο τη ΝΔ, όπου στις 28 Αυγούστου, ο Σταύρος Δήμας, βουλευτής και στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, προσπάθησε να βολιδοσκοπήσει τον Μαρκόπουλο για συνεργασία με το κόμμα τους, μιας και ο Μαρκόπουλος είναι συντοπίτης με τον Σαμαρά και παλιός γνώριμος. Η απάντηση όχι μόνο του Μαρκόπουλου, αλλά όλων μας, ήταν ένα τρανταχτό "ΟΧΙ".

Εχουμε επανειλημμένως κάνει έκκληση σε όλες τις νέες πατριωτικές ή "πατριωτικές" κινήσεις να συσπειρωθούν μαζί μας κάτω απο μια κοινή σημαία αγώνων, αλλά είτε αρνήθηκαν είτε μας αγνόησαν.

Ακόμη και ο κύριος Καζάκης, που του προτείναμε ακόμη και την αρχηγία του κόμματός μας, μας δήλωσε οτι δεν έχει σκοπό να κάνει καμμία κίνηση (Μάιος 2011) και ούτε πρόκειται να συμμετάσχει πουθενά μετά την αποχώρησή του απο τη "Σπίθα", είπε οτι αρκείται στα καθήκοντα του δημοσιογράφου και στην ανάγκη ενημέρωσης όλων των Ελλήνων.

Διέψευσε όμως τον εαυτό του και μετά απο λίγο καιρό, οι προθέσεις του φάνηκαν. Να λοιπόν γιατί ο...καθένας έχει σηκώσει τη δική του "σημαία" και ...παριστάνει τον σωτήρα.

Γιατί τώρα υπάρχει το πλέον πρόσφορο έδαφος γι αυτό.

Τέλος πάντων, δεν είναι ώρα γι' αυτά, είναι ώρα για αγώνα. Αλλωστε, είναι γνωστο τοις πάσι οτι ο Ελληνας είναι μια σημαία μόνος του. Κι αυτό φάνηκε ακόμη και απο το 1821, όταν το Εθνος σύσσωμο ζήταγε τη λευτεριά του. Και αντί όλοι να συσπειρωθούν γύρω απο τον Κολοκοτρώνη, η κάθε φατριά ή ο κάθε κοτσάμπασης σήκωνε τη δική του "σημαία" και τελικά καταλήξαμε στον Εμφύλιο.

Απλά οι μέρες που ζούμε είναι πάρα πολύ πονηρές και χρειάζεται από όλους μας επαγρύπνηση και σκεπτικισμός. Να βλέπουμε και να κρίνουμε, να ρωτάμε και να ψάχνουμε. Υπάρχουν πολλά "κατευθυνόμενα" κινήματα απο ξένες δυνάμεις, οι οποίες δεν θα επιτρέψουν τόσο εύκολα να τους πάρουν κάποιοι τη μπουκιά απ το στόμα. "Είναι πολλά τα λεφτά Αρη", όπως είπε κι ο Καλογήρου στον Κούρκουλο. Παίζονται λοιπόν πολλά συμφέροντα, τόσο στη πτώχευση της πατρίδας μας όσο και στην αρπαγή του τεράστιου πλούτου της.

Εμείς οι Ελληνες πολίτες, μπορούμεν να πάρουμε τη κατάσταση στα χέρια μας. Δεν έχουμε μόνο το δικαιωμα, αλλά και την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για κάτι τέτοιο.

Φανταστείτε μια Ελλάδα, όπου θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ, όπου θα την κυβερνούν και θα στελεχώνουν το δημόσιο βίο της ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ, τα πιο λαμπρά μυαλά που διαθέτει ένα Εθνος που κάποτε κυβέρνησε την οικουμένη με το πνεύμα του. Αυτά τα λαμπρά μυαλά είναι είτε εδώ είτε στο εξωτερικό, παραγκωνισμένα απο τους άσχετους και τους φελούς, τους τιποτένιους και τους προδότες. Με Σύνταγμα που να βάζει τον πολίτη ΜΕΣΑ στη Βουλή και να του δίνει όχι μόνο λόγο, αλλά και ρυθμιστικό ρόλο!

Με πλήρη θωράκιση των θεσμών και αυτεπάγγελτη δίωξη των παραβατών και των διαπλεκόμενων.

Mε κατάργηση της γραφειοκρατίας για την οποιαδήποτε έκδοση αδείας για επιχείρηση ή κατάστημα και επενδύσεις.

Με εξίσωση του ιδιωτικού τομέα με αυτόν του δημοσίου.

Με παιδεία που θα βασίζεται στην αρχαιοελληνική μας παράδοση.

Με πανεπιστήμια που θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε Ελληνόπουλο που επιθυμεί να σπουδάσει.

Με εκμετάλλευση αποκλειστικά απο εμάς, όλου του εθνικού μας πλούτου (και είναι τεράστιος).

Φανταστείτε μια Ελλάδα, που θα είναι τόπος γνώσης, μόρφωσης, προόδου και θα είναι ΑΝΑΧΩΜΑ ενάντια στη νέα τάξη πραγμάτων.

Μια Ελλάδα που θα είναι ΟΥΔΕΤΕΡΟ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟ κράτος απο παντού, γιατί θα κατέχει πλέον τα ενεργειακά σκήπτρα της οικουμένης. Κι όχι μόνον αυτό. Θα είναι η πηγή πνευματικού πλούτου για όλη την ανθρωπότητα.

Ολα αυτά ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ. Δεν έγιναν μέχρι σήμερα, γιατί ΟΙ ΗΓΕΣΙΕΣ ΜΑΣ υπέκυπταν στις ορέξεις και προθέσεις των ισχυρών χωρίς κανέναν απολύτως όρο. Με αποτέλεσμα την τελική προδοσία που βιώνουμε σήμερα. ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ να πιστεύουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΜΑΣ ΕΚΑΝΑΝ να πιστεύουμε ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ, ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ, ΡΑΚΕΝΔΥΤΗ ΚΑΙ ΦΤΩΧΗ. Τα εγκλήματα αυτά θα πληρωθούν! Μέχρι τελευταίας κεραίας....

Αυτό το όραμα έχουμε.

Μπορούμε να το κάνουμε πράξη.

ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ. Δεν έχουμε ανάγκη κανέναν πατρώνα.

Οι δυνάμεις μας είναι ανεξαντλητες.

Μπορούμε τα πάντα, φτάνει να το θέλουμε. 

 Γιάννης Βούρος 
Μελβούρνη- Αυστραλία

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...