Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ολεθρος με τη σφραγίδα Παπανδρέου!



Ακόμη και την ώρα που στέλνει με την υπογραφή του τη χώρα στον όλεθρο, το δίδυμο των Γ. Παπανδρέου και Ευ. Βενιζέλου προχωρά σε νέα παιχνίδια επικοινωνιακών εντυπώσεων και αποπροσανατολισμού, προκειμένου να πετύχει τα επικίνδυνα σχέδιά του.

Αυτό διαπιστώνεται από όσα εξελίσσονται τις τελευταίες ώρες σε διάφορα μέτωπα, είτε αφορούν το θέμα της 6ης δόσης και της απειλής για χρεοκοπία είτε αφορούν τις νέες αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τη μείωση των κατώτατων μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Στην απόγνωσή της η κυβέρνηση παίζει με τη φωτιά, συγχέοντας σκόπιμα αλήθειες και ψέματα, με στόχο να κλιμακώσει την προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινωνίας και των πολιτών.

Βλέποντας ότι ύστερα και από τη νέα ανηλεή φοροεπιδρομή οι κοινωνικές αντιδράσεις φουντώνουν, το κυβερνητικό επιτελείο και...
όσοι το κατευθύνουν από τα παρασκήνια αποφάσισε, όπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, να δημιουργήσει ένα νέο, μεγαλύτερο σκηνικό αποσταθεροποίησης, που θα υπερβαίνει όλα όσα προηγήθηκαν μέχρι σήμερα.

Με αυτό τον τρόπο φέρονται να εκτιμούν ότι θα επιβάλουν ολοκληρωτικά τον φόβο προς πάσα κατεύθυνση. Δεν θεωρούνται άσχετες ως προς αυτό οι «εκμυστηρεύσεις» του κ. Παπανδρέου σε βουλευτές του για τον κίνδυνο να γίνει «κάποιο μπουμ», ενώ στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι χθεσινές απειλές του Ευ. Βενιζέλου ότι αν δεν πληρώσουν όλοι οι πολίτες όλα τα χαράτσια, δεν θα υπάρχουν τον Νοέμβριο χρήματα για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις.

Οι απειλές ήρθαν ως συνέχεια της απόφασης των δανειστών να καθυστερήσουν την εκταμίευση της 6ης δόσης, που διαμόρφωσε το αναγκαίο υπόστρωμα για το «διάγγελμα» του κ. Βενιζέλου. Οι σκοπιμότητες του σχεδίου αυτού προκύπτουν και από το γεγονός ότι μέχρι προχθές όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί κινδυνολογούσαν ότι τα διαθέσιμα του κράτους επαρκούν μόνο έως τα μέσα Οκτωβρίου. Μέσα σε λίγες ώρες όμως φαίνεται ότι... βρέθηκαν χρήματα, αφού έπρεπε να επιστρατευτούν πια νέες, ισχυρότερες (;) απειλές απέναντι στους πολίτες.

Με δεδομένο πόσο αδίστακτοι είναι στην προπαγάνδα οι μηχανισμοί του Μαξίμου, πολλοί θεωρούν βάσιμα ότι οι διαρροές περί σκέψεων για «παραίτηση» του κ. Παπανδρέου μπορεί να εντάσσονται στο ίδιο σχέδιο, προκειμένου να καεί το σενάριο αυτό και ο πρωθυπουργός να μπορέσει να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του.

Ακόμη πιο ύποπτο είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί με το θέμα της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Η κυβέρνηση φαίνεται ότι «σήκωσε» εσκεμμένα το ζήτημα αυτό, γνωρίζοντας ότι σε αυτήν τουλάχιστον τη φάση οι δανειστές δεν θα επιμείνουν. Ετσι όμως πιστεύει αφενός ότι θα μεταφέρει το ενδιαφέρον από τα άλλα μέτωπα και αφετέρου ότι θα εμφανιστεί ότι «διαπραγματεύεται» σκληρά και ανθίσταται στις αξιώσεις της τρόικας, «όταν υπερβαίνουν τα εσκαμμένα». Μάλιστα στο μεσοδιάστημα -και ενώ γίνονται άλλες κρίσιμες υποχωρήσεις- στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα μπορούν ανέξοδα να κάνουν «αντάρτικο».

Με την ίδια λογική εμφανίστηκε χθες μέχρι και ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης να δηλώνει σε «ηρωικούς» τόνους ότι διαφωνεί με τη μείωση των κατώτατων μισθών και σε μια δήθεν έξαρση αντιτροϊκανισμού να σημειώνει ότι «αν είναι να εξαθλιωθούμε, δεν χρειαζόμαστε δανειστές».

Στον χώρο των εργαζομένων και των επαγγελματιών πάντως έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση της τρόικας για κατάργηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΕΕ). Ο γ.γ. της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης υπογραμμίζει ότι «όσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ θα παραχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα, τόσο οι πολίτες θα καταγράφουν απώλειες στα εισοδήματά τους». Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρης Ασημακόπουλος σημείωσε ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα υπάρξουν μαζικά λουκέτα στην αγορά.





Ο Γιώργος καταθέτει αύριο το νομοσχέδιο-σκούπα και πάει (Κυριακή) στο Αγιον Ορος!


Το πλέον κρίσιμο πολυνομοσχέδιο για τη συνοχή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ αλλά και την παραμονή της ίδιας στην εξουσία καταθέτει αύριο η κυβέρνηση.

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο-σκούπα, που θα περιλαμβάνει τις ρυθμίσεις για την εργασιακή εφεδρεία, το ενιαίο μισθολόγιο και τη μείωση των συντάξεων, ενώ αίσθηση προκαλούν οι πληροφορίες ότι δεν θα προηγηθεί συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, καθώς κυβερνητικοί κύκλοι κάνουν λόγο για σχετικές αποφάσεις που ελήφθησαν στη συνεδρίαση της Κυριακής. Αντιλαμβανόμενη, πάντως, το οριακό σημείο στο οποίο βρίσκονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση φέρεται να προκρίνει το σενάριο της ψηφοφορίας του με τις συνήθεις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και όχι με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Εν τω μεταξύ, για την Πέμπτη προγραμματίζεται κατά πληροφορίες η σύγκληση της κυβερνητικής επιτροπής, προκειμένου να συζητηθεί ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης. Πρόκειται για ζήτημα που έχει από καιρό θέσει ως επιτακτική ανάγκη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης -που προχθές το βράδυ άφησε και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο εκλογών μετά την ψήφιση του Προϋπολογισμού- και έχει αποδεχτεί ο πρωθυπουργός. Ο τελευταίος, έχοντας μείνει για μία ολόκληρη εβδομάδα στην Αθήνα, αναζητεί πλέον διέξοδο στο Αγιον Ορος. Εκεί θα βρεθεί την Κυριακή, έχοντας προσκληθεί να παραστεί στις εκδηλώσεις προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 ετών από την ανάρρησή του στον πατριαρχικό θρόνο.


Μαριτίνα Ζαφειριάδου


http://www.dimokratianews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...