Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Κόβουν δαπάνες και αποζημιώσεις για Επιτροπές από τους βουλευτές


Η δραματική πτώση του βιοτικού επιπέδου και η διαφαινόμενη κοινωνική αντίδραση αναγκάζουν τη Βουλή να αποφασίσει νέες περικοπές...

Έτσι ο Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε σήμερα στη Διάσκεψη των Προέδρων ότι θα κοπούν περαιτέρω σε ποσοστό 20% έως 25% όλα τα καταβαλλόμενα ποσά για την κάλυψη δαπανών των βουλευτών ( δαπάνες κίνησης, δαπάνες εξοπλισμού γραφείου, ταχυδρομικές ατέλειες και τηλεφωνικές ατέλειες). Οι μειώσεις αυτές είναι μεγαλύτερες από αυτές που είχαν αποφασιστεί πριν από λίγες ημέρες στο πλαίσιο συζήτησης και ψήφισης του προϋπολογισμού της Βουλής για το 2013.

Επίσης μειώνεται κατά 50% η αποζημίωση των βουλευτών για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις των Επιτροπών και διαμορφώνεται στα 75 ευρώ από 150 ευρώ που ήταν.

Η μόνη βελτιωτική αλλαγή που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της Βουλής αφορά τους συνεργάτες των βουλευτών καθώς τελικά οι αποδοχές τους θα μειωθούν κατά 35% και όχι 40% που είχε αρχικά προβλεφθεί.

Στη Διάσκεψη των Προέδρων ανακοινώθηκε επίσης ότι θα γίνουν ακόμη μεγαλύτερες μειώσεις στις υπερωρίες και στις δαπάνες κίνησης των υπαλλήλων της Βουλής.

Πηγή: matrix24.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...