Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Ελλάδα .. Ασπίδα-μάχη ή προσμονή αναπόφευκτου;

Πολλοί πλέον αναφέρουν οτι η Ελλάδα βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο... δεν έχουν άδικο.Να το δούμε λίγο συγκεντρωτικά;




Έχουμε την γείτονα Τουρκία που εδώ και καιρό με προσανατολισμό προς την Συρία, έχει ναυπηγήσει πλοία SIGINT, έχει δημιουργήσει δικά της άρματα μάχης, δικά της UAV, πρόσφατα κάλεσε το ΝΑΤΟ να δώσει συστοιχία Patriot για αντιαεροπορική άμυνα (νεώτερα την φέρουν να έχει φτιάξει και δική της αντίστοιχη αντιαεροπορική μονάδα), αγοράζει οχήματα μεταφοράς προσωπικού, μεταφοράς εξοπλισμού. Αγοράζει F-35 , αγοράζει ελικόπτερα και γενικά βρίσκεται σε ενα απίστευτο αγώνα προμήθεια εξοπλισμού και τεχνολογίας με φόντο και την πυρηνική τεχνολογία.

Πρόσφατα ανακοίνωσε μάλιστα επειδή είδε οτι έχει πρόβλημα στην στρατολόγηση νεαρών εφέδρων με μισθό των 1000€, οτι θα αλλάξει και θα εκσυγχρονίσει το στράτευμα της με νέες μεθόδους πολέμου και ηλεκτρονικών μέτρων.


Ταυτόχρονα δηλώνει οτι είναι ταγμένη κατά της Συρίας και επιδιώκει να εμφανιστεί ώς εκπρόσωπος του Ισλάμ για να έχει και τεράστιο λόγο πλέον στο ΝΑΤΟ αλλά και απέναντι σε θεσμούς όπως η Ε.Ε. , προσωποποιώντας την Τουρκική θέληση .. .
με την Ισλαμική θέληση (κάτι που κάνει και στο θέμα της Θράκης και άλλων περιοχών στην Ελλαδα).

Ποιούς φοβάται;.. τους μεγάλους παίκτες.. Την Ρωσία και τις ΗΠΑ και λίγο το Ισραήλ.

Ποιούς θέλει να θυματοποιήσει;... Ελλάδα, Αλβανία, Σκόπια, Συρία, Αρμενία, Κούρδους.
Έχουμε επίσης την γείτονα χώρα της FYROM. Οι συγκεκριμένοι αν και δεν έχουν ουσιαστικά κάποια στρατιωτική ισχύ που να απειλήσει ευθέως την χώρα μας, έχουν παρόλα αυτά προστάτη τις ΗΠΑ που για γεωπολιτικούς/στρατηγικούς λόγους θέλουν το κρατίδιο να συνεχίσει να παίζει ακόμα τον ρόλο του. Σίγουρα δεν αποτελεί άμεση απειλή μια χώρα με ετερόφωτη οικονομία, ετερόφωτη ιστορία και παρελθόν αλλά ... το οτι είναι Ισλαμική και αυτή χώρα ώς επι το πλείστον είναι κάτι που μεγαλώνει το Ισλαμικό τόξο και φαντάζει ώς δέλεαρ για Αλβανούς και Τούρκους.. που δεν θα έλεγαν οχι για ενα ακόμα μοχλό πίεσης προς τα εμάς.

και τελευταία αφήνω την Αλβανία. Μια χώρα που έχει σκληραγωγηθεί ο πληθυσμός της σε πολέμους με Σερβία, στο Κοσσυφοπέδιο, στο Κόσσοβο. Δεν διαθέτει σαφέστατα πολεμικό εξοπλισμό εφάμιλο με εμάς όσον αφορά άρματα μάχης και αεροσκάφη. Όμως παρόλα αυτά είναι ενα στράτευμα εκπαιδευμένο σε ανταρτοπόλεμο και με ικανότητα να μάχεται σε πολύ άσχημες συνθήκες.. η οικονομία της είναι και αυτή κατά μεγάλο ποσοστό ετερόφωτη, όμως παρόλα αυτά, διαθέτει ενα υπέρμετρο εθνικισμό που καλύπτει όλο αυτό το πρόβλημα τους.

Φυσικά δεν παραβλέπω πως με όπλο την προπαγάνδα και το Ισλαμικό στοιχείο στα ΜΜΕ, κατάφεραν πρώτα να κουρελιάσουν την εικόνα του αντιπάλου τους (μόνο Ισλαμικές σφαγές γινόντουσαν στην Γιουγκοσλαβία;.. τα ξεκοιλιάσματα εγκύων χριστιανων γιατί δεν τα είδαμε ποτε; )... και μετά με βοήθεια απο τους "προστάτες" ισοπέδωσαν τις αμυντικές ικανότητες τους. Διότι είναι αμφίβολο αν καν θα υπήρχαν σαν έθνος, σε περίπτωση που τα έβαζαν με τους Σέρβους και εκείνοι διατηρούσαν άθικτο το εξοπλιστικό δυναμικό τους.

Και έρχομαι σε εμας.... ο Kissinger το είχε πει πολύ καλά.. αν διά της απολύτου τρωτότητας του πληθυσμού επιδιώκει κανείς να αμυνθεί , το μόνο που καταφέρνει είναι το αντίθετο.

Είμαστε μια χώρα με ελάχιστες αμυντικές δαπάνες εξοπλισμών , δεν παίρνουμε καν δωρεές (Μ1Α1, F15), το στράτευμα μειώνεται εκ των πραγμάτων λόγω υπογεννητικότητας αλλά και μείωσης διάρκειας θητείας. Ταυτόχρονα έχουμε πολιτικούς που δεν δείχνουν πυγμή , παρά μόνο όταν ρισκάρουν την θέση τους και ενα λαό που έχει τρομοκρατηθεί, έχει δειλιάσει και φοβάται μην χάσει την βολή του , θέλοντας να διατηρήσει ενα παλιό κοινωνικό status και συνήθειες 30 ετών σε καταναλωτικά επίπεδα, αντί να κοιτάξει μπροστά στο πως θα διαμορφώσει την νέα πραγματικότητα για αυτόν και τα παιδιά του.

Ποιά μπορεί να είναι η κατάληξη σε κάτι τέτοιο όπως πιο πάνω;

Όταν έχεις λύκους γύρω γύρω , μπορείς μόνο να γαβγίζεις ώς σκύλος να φύγουν μακριά και να κρύβεσαι στο σπιτάκι σου αναμένοντας το αναπόφευκτο; Ή πρέπει να βγείς εκτός και να κόψεις τον σβέρκο τουλάχιστον σε ένα για να λουφάξουν οι άλλοι;

Η Ελλάδα χρειάζεται δυστυχώς στην κατάσταση που είναι ενα ισχυρό σύμμαχο. Στο πλαίσιο αυτό και απέναντι στην Τουρκία, πρέπει να ισχυροποιήσει τους δεσμούς με το Ισραήλ. Μια σκυλοφιλία (το Ισραήλ αποκαλείται και ώς Bulldog της Ανατολής) που θα λουφάξει τους Λύκους της Ημισελήνου. Διότι η ισχύς πυρός της IDF καθώς και η ισχύς του δικού μας Π.Ν. και Π.Α. μπορούν να κάνουν πάρα πολλά.

Απο την πλευρά της Αλβανίας τώρα θεωρώ οτι μια πρόσκαιρη συμμαχία με Βουλγαρία, Σερβία, FYROM θα τους κάνει να λουφάξουν αρκετά, όπως και κινήσεις εντός χώρας έναντι του Αλβανικού στοιχείου που θα δημιουργήσει και ενα ψυχολογικό μέτρο πίεσης στον πληθυσμό τους εντός Ελλάδος και εκτός Ελλάδος (αυστηρότερα μέτρα για διαμονή και είσοδο π.χ. ) θα τους τρομοκρατήσει.

Γενικώς η Ελλάδα αυτή την στιγμή είναι σε ενα σταυροδρόμι που επιτάσσει για μένα πάντα, κινήσεις αντίστοιχες με αυτές του Ι.Μεταξά και του Ε.Βενιζέλου. Θέλουμε ισχυρότερους συμμάχους αλλά με τέτοιους όρους και τρόπους που θα επωφαληθούμε και οχι να απορροφηθούμε.

Αλλιώς οι καταστάσεις προμηνύουν καταιγίδα που μπορεί να βουλιάξει ακόμα και αυτή την πανάρχαια Ελληνική τριήρη στην περιοχή της Μεσογείου.
 
 
 http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...