Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Σκάνδαλο Καψή στην ΝΕΡΙΤ!


Προσλήψεις χωρίς διαγωνισμούς και απ’ ευθείας αναθέσεις ερήμην του Σαμαρά!

Σκανδαλώδη πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελή Καψή έχει εγκρίνει με απόφαση του το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ και με υπογραφή της αναπληρώτριας διευθύνουσας συμβούλου Κατερίνας Ευαγγελάκου.
Η έγκριση αφορά το αίτημα Καψή για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης έργου, απ’ ευθείας με 17 άτομα, εκτός των προβλεπομένων διαγωνιστικών διαδικασιών, για την παραγωγή και παρουσίαση της εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» στην ΝΕΡΙΤ.

Το εγκριθέν αίτημα Καψή συνοδεύεται από δικαιολογίες του τύπου «για την  προβολή των τοπικών ηθών και εθίμων»,  «την ανάδειξη των φυσικών καλλονών της χώρας» και «την ενίσχυση έτσι του εσωτερικού τουρισμού» κλπ κλπ.

Η εκπομπή θα είναι 62(!!!) επεισοδίων και η ετήσια δαπάνη υπολογίζεται σε 355.000 ευρώ.
Σημειωτέον ότι ο κ. Καψής έχει ζητήσει την έγκριση τόσο από το υπουργείο Οικονομικών όσο και από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβεί στις προσλήψεις εκτός διαδικασιών! Και τοι αίτημα αυτό το υποβάλει ενώ είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τις προσλήψεις στην ΝΕΡΙΤ τεχνικού προσωπικού, καλλιτεχνικού προσωπικού και δημοσιογράφων!

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Πρώτον για ποιο λόγο δεν θα μπορούσαν να φέρουν σε πέρας τη συγκεκριμένη εκπομπή όσοι πρόκειται να προσληφθούν νομοτύπως από την ΝΕΡΙΤ.

Δεύτερον αν επιλέγει άλλους ο κ. Καψής και μάλιστα κατά παράβαση των νομίμων διαδικασιών, αν πρόκειται για χαριστικές προσλήψεις της παρέας του κυρίου υπουργού.

Τρίτον, εφ’ όσον επιλέγονται άλλοι, για μία εκπομπή  από τους προσλαμβανόμενους με κανονικές διαδικασίες, αν με τον τρόπο αυτό ακυρώνει ο κ. Καψής (και το ΔΣ της ΝΕΡΙΤ) την εντύπωση ότι οι προσλήψεις είναι αδιάβλητες καθώς και ότι οι νομίμως προσλαμβανόμενοι είναι ικανοί για το έργο που προσλαμβάνονται!

Τέταρτον αν το ΔΣ είναι απλώς διακοσμητικό, δεν επεξεργάζεται αυτά που πρέπει να εγκρίνει και αν απλώς είναι υποχείριο του συγκεκριμένου υπουργού.

parapolitika.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...