Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Die Welt: «Μόνο οι λαϊκιστές ζητάνε αποζημιώσεις»

Η γερμανική εφημερίδα  Die Welt με τίτλο «Η Ελλάδα επανεξετάζει το ζήτημα των αξιώσεων για επανορθώσεις», κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αθήνα σχετικά με τη διεκδίκηση αποζημιώσεων από τη Γερμανία.
Όπως επισημαίνει ο αρθρογράφος...
«πριν από την επίσκεψη του ομοσπονδιακού προέδρου Γκάουκ, η ελληνική κυβέρνηση καταβάλλει προσπάθειες, προκειμένου να αναβάλει τις επίμαχες διεκδικήσεις έναντι της Γερμανίας από την περίοδο της κατοχής 1941-1944».
Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι εδώ και ένα χρόνο κυκλοφορούν σε διάφορα υπουργεία οι σχετικές συστάσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ωστόσο παραμένουν ακόμη απόρρητες, καθώς στόχος είναι να μην μάθει κανείς ποιες είναι οι ελληνικές αξιώσεις στο πεδίο των επανορθώσεων από την εποχή της Κατοχής.
Η εφημερίδα τονίζει το αντικείμενο της διαμάχης για το κατοχικό δάνειο και το ύψος της οφειλής, επισημαίνοντας ότι είναι διαφιλονικούμενη η νομική υπόσταση «αυτής της αναγκαστικής εισφοράς».
Το δημοσίευμα κάνει δε λόγο για αξιώσεις που εγείρονται από λαϊκιστές, και συγκεκριμένα αναφέρει ότι πολλοί αριστεροί και δεξιοί λαϊκιστές, με δεδομένη και την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας, ανακινούν το θέμα, κάνοντας λόγο για απαιτήσεις αποζημιώσεων, που φτάνουν τα 162 δισ. ευρώ.
Και κλείνει ο αρθρογράφος με τη διαπίστωση ότι η ελληνική κυβέρνηση αισθάνεται… άβολα που το θέμα έχει τεθεί και πάλι στην ημερήσια διάταξη, εν όψει και της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού προέδρου Γιόαχιμ Γκάουκ στην Αθήνα την ερχόμενη Τετάρτη 5 Μαρτίου.


 http://www.aftodioikisi.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...