Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πλησιάζει η απαγόρευση της Χρυσής Αυγής;


Πληθαίνουν τα σενάρια περί απαγόρευσης της συμμετοχής της Χρυσής Αυγής στις επικείμενες εκλογές, μετά και τη νέα εξέλιξη, της διαβίβασης στη Βουλή από τον Άρειο Πάγο του αιτήματος άρσης ασυλίας 16 βουλευτών, με τις κατηγορίες της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Την προσεχή εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή της Βουλής για να εξετάσει το θέμα, ενώ θα ακολουθήσει η παραπομπή του ζητήματος προς ψηφοφορία στην Ολομέλεια

Το σκεπτικό των δύο ανακριτριών στο πορισματικό παραπεμπτικό τους για την άρση της ασυλίας των βουλευτών είναι κόλαφος για τη Χρυσή Αυγή, καθώς θέτουν εμμέσως θέμα νομιμότητας της λειτουργίας του κόμματος.

Οι δύο ανακρίτριες υιοθετούν πλήρως αρθρογραφία, που τονίζει ότι "πρωταρχική προϋπόθεση για την υπόσταση και λειτουργία ενός πολιτικού κόμματος είναι να εξυπηρετεί τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος...".

Στις 190 σελίδες του πορίσματος, οι ανακρίτριες, με καταθέσεις, έγγραφα και ντοκουμέντα από βίντεο και μηνύματα κινητών τηλεφώνων, περιγράφουν όλους τους βουλευτές της Χ.Α. ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης με σαφή ρόλο, ιεραρχία και "καθετοποιημένη" διαδικασία, που κατευθύνουν και καθοδηγούν βίαιες και εγκληματικές ενέργειες σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.

Υπογραμμίζουν στη σελ. 11 ότι "δεν μπορεί να προστατεύεται το κόμμα, που με τον μανδύα του πολιτικού κόμματος, έχει ως επιδίωξη τη χρήση σωματικής ή ένοπλης βίας, την εκτόξευση απειλών κατά της ανθρώπινης ζωής κ.λπ".

Αναφορικά με το ρόλο των βουλευτών σημειώνουν:

"Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής φέρονται όχι μόνον ως επίσημοι εκφραστές των αρχών της Οργάνωσης αυτής, αλλά και υποστηρικτές των θέσεων των δράσεων των μελών της, που διοργανώνονται τόσον στην εκλογική τους περιφέρεια όσον και σε όλη την ελληνική επικράτεια...

Φέρονται δηλαδή ως ενταγμένοι και διευθύνοντες την οργάνωση αυτή δίνοντας εντολές, ασκώντας έλεγχο και εποπτεία, με καθετοποιημένη διαδικασία κατευθύνοντας και καθοδηγώντας και εγκρίνοντας εκ των υστέρων βίαιες και εγκληματικές ενέργειες των μελών και στελεχών της σε τοπικό επίπεδο και ανά την Επικράτεια, οι οποίες εγκληματικές ενέργειες σκοπούν στην δια της βίας επικράτηση των αρχών και θέσεων της, όπως αυτές που περιγράφονται...".

Χ.Α: Αβάσιμες οι πολιτικές διώξεις

"Οι νέες διώξεις εναντίον των βουλευτών της Χρυσής Αυγής είναι παντελώς αβάσιμες, γελοίες και υπαγορευμένες από την ανθελληνική κυβέρνηση που έχει τρομοκρατηθεί από την αύξηση των ποσοστών μας. Ουρά του Σαμαρά έγινε και ο Σύριζα που για ακόμη μια φορά απέδειξε ότι ολόκληρο το αντισυνταγματικό τόξο έχει προσκυνήσει του ξένους τοκογλύφους. Η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει να είναι η φωνή της εθνικής αντίστασης", δήλωσε εκ μέρους της Χ.Α. ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

nooz.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...