Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Κινδυνολογία άνευ προηγουμένου.....

Πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η Ν.Δ. και από την πλευρά των εταίρων της Ε.Ε. Βλέποντας ότι το κλίμα τις τελευταίες....


Με ακραία κινδυνολογία «έκλεισε» το 2014 η κυβέρνηση, τακτική την οποία προτίθεται να ακολουθήσει και το 2015, τουλάχιστον μέχρι τις 25 Ιανουαρίου, όταν και θα στηθούν οι κάλπες για τις πρόωρες εκλογές.

Πρωταγωνιστής της τακτικής της Ν.Δ. ο ίδιος ο πρωθυπουργός, που έσπευσε παραμονή Πρωτοχρονιάς να σχολιάσει -σε ένα κακοσκηνοθετημένο ενσταντανέ της ΝΕΡΙΤ- δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τη διαπραγμάτευση που θα κάνει η ενδεχόμενη αριστερή κυβέρνηση με τους δανειστές και τις πιθανές κινήσεις που θα κάνει η ελληνική πλευρά αν δεν υπάρξει συναινετική κατάληξη σε αυτές.


Η Συγγρού αναμένεται να εντείνει αυτή την τακτική τις επόμενες ημέρες, καθώς οι συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά θα επαναφέρουν τα περί κινδύνου καταστροφής της οικονομίας και -γιατί όχι;- εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν ανέλθει στην εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πιέσεις προς τον ΣΥΡΙΖΑ περιμένει η Ν.Δ. και από την πλευρά των εταίρων της Ε.Ε. Βλέποντας ότι το κλίμα τις τελευταίες ημέρες διαμορφώνεται από τη διάθεση πολιτικής ουδετερότητας, στη Ν.Δ. επιδιώκουν να καταστήσουν τις επικείμενες εθνικές εκλογές ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται συνεντεύξεις του κ. Σαμαρά σε ευρωπαϊκά μέσα, ώστε να ανοίξει το πεδίο της εσωτερικής προεκλογικής αντιπαράθεσης και στην Ευρώπη. Μέχρι τις 25 Ιανουαρίου η ατζέντα της Ε.Ε. δεν έχει σημαντικά πολιτικά γεγονότα, πλην του Συμβουλίου των Υπουργών Οικονομικών. Εντούτοις, στο μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι δηλώσεις για την Ελλάδα θα ενταθούν όσο θα ανεβαίνει το προεκλογικό θερμόμετρο και θα αυξάνει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών μέσων για την επόμενη μέρα.

Θέμα debate Σαμαρά – Τσίπρα δεν τίθεται για το μέγαρο Μαξίμου και τη Ν.Δ., ούτε και συνολικής δημόσιας συζήτησης με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, «δεν πρόκειται ο πρωθυπουργός να συνομιλήσει με τους υβριστές του και όσους επένδυσαν πολιτικά στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής για να εξυπηρετήσουν κομματικές σκοπιμότητες».

Τα πρώτα σποτ της Ν.Δ. με το σλόγκαν «με την Ελλάδα δεν παίζουμε» βγήκαν στον αέρα και όλη η πρώτη φάση της προεκλογικής καμπάνιας θα έχει αρνητικά μηνύματα για την αντιπολίτευση. Τα θετικά μηνύματα θα συνοδεύουν το πρόσωπο του κ. Σαμαρά, όπως το πρωτοχρονιάτικο στο οποίο δήλωσε αισιόδοξος για το 2015 ότι «η πατρίδα μας έχει μπει σε ανοδική πορεία, την οποία όλο και περισσότεροι θα τη νιώθουν προσωπικά».
Συντάκτης:

efsyn.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...