Η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά 7% το 2011, η πέμπτη συνεχή χρονιά που η χώρα βρίσκεται σε ύφεση, αναφέρει και σημειώνει πως η ανεργία έχει τριπλασιαστεί κατά τη περίοδο αυτή κατά 20%.
Με την ανακοίνωση νέων σκληρών μέτρων και την χρεοκοπία να βρίσκεται προ των πυλών, ο εφιάλτης δε φαίνεται να έχει τελειωμό.
"Άραγε η Ελλάδα θα βιώσει την βαθύτερη ύφεση των τελευταίων τριάντα ετών;", αναρωτιέται ο αρθρογράφος, σημειώνοντα πως οδεύει προς τα εκεί.
Ελλάδα, όπως Αργεντινή;
Η παραγωγή της Αργεντινής κατρακύλησε στο 20% όταν χρεοκόπησε το 2011 και η οικονομία της Λετονίας έχει συρρικνωθεί κατά ένα πέμπτο από το 2008.
"Όπως η Αργεντινή, έτσι και η Ελλάδα υπέστη μια ταξική κρίση του δημόσιου χρέους", σημειώνει, προσθέτοντας πως οι επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη στην ελληνική κυβέρνηση.
"Καθώς το κόστος δανεισμού εκτοξεύτηκε στα ύψη, τόσο πιο δύσκολο γινόταν στο να αποπληρώσει τα χρέη της", τονίζει.
Ακόμα και όταν επήλθε μείωση 34% στις κρατικές δαπάνες, η Αθήνα είχε ήδη χάσει την πίστη των διεθνών αγορών. Το να εξαρτάται από τα δάνεια των μελών της ευρωζώνης είχε σαν αποτέλεσμα αυστηρότερο έλεγχο στα δημοσιονομικά της.
"Είναι αρκετά οδυνηρό", σχολιάζει το δημοσίευμα, "πως η Ελλάδα της οποία η οικονομία συνεχίζει να συρρικνώνεται, συγκρίνεται με την πιο βαθιά ύφεση των τελευταίων είκοσι χρόνων.
"Κοιτάξτε τα νούμερα μέσα στα νούμερα", τονίζει λέγοντας πως η ανεργία στους νέους είναι στο 50%.
"Εκατομμύρια μεσήλικες εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους και οι συνταξιούχοι υποφέρουν, ενώ και οι νέοι αρχίζουν να χάνουν τη δουλειά τους, με την οικονομία να δέχεται σοβαρό πλήγμα", συνεχίζει, για να καταλήξει:
"Το να υποστούν τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 30 ετών είναι ένα θέμα, αλλά να υποστούν τη μεγαλύτερη ύφεση των τελευταίων 30 ετών με χιλιάδες νέους στους δρόμους ή στους καναπές τους λόγω ανεργίας προμηνύει πως πρέπει να διανύσουν μεγάλο δρόμο για να βγουν από αυτό το λαγούμι".
http://www.on-news.gr/