Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Νέοι όροι από το γερμανικό κοινοβούλιο για να εγκρίνει το ελληνικό "πακέτο"


Το Κοινοβούλιο της Γερμανίας σχεδιάζει να συνδέσει την έγκριση του δεύτερου πακέτου στήριξης της Ελλάδας με μια σειρά από νέους όρους που θα περιλαμβάνουν σαφείς αποδείξεις ότι η Αθήνα υλοποιεί τις οικονομικές και δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε, ανέφεραν μέλη της γερμανικής Βουλής.
Οι όροι που θα τεθούν... από το γερμανικό κοινοβούλιο προκειμένου να δώσει το "πράσινο φως" στο δεύτερο πρόγραμμα στήριξης που ενέκρινε το Eurogroup, μπορεί να σημαίνει πως ίσως η Αθήνα χρειαστεί τα επόμενα έτη να βγάλει ορισμένα ακόμη εμπόδια από τη μέση για να μπορεί να λαμβάνει τις δόσεις του δανείου.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος, Angela Merkel θα σταθεί ενώπιον του γερμανικού κοινοβουλίου τη Δευτέρα, ζητώντας από τους βουλευτές να στηρίξουν το πρόγραμμα των 130 δισ. ευρώ. Αξιωματούχοι ανέφεραν στο Dow Jones Newsires πως η έγκριση του "πακέτου" από τους Γερμανούς, κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι.

Οι ανησυχίες των Γερμανών βουλευτών εδράζονται στο γεγονός πως παραμένει άγνωστο πόσοι από τους ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανταλλαγής χρέους, ενώ δεν είναι βέβαιο ότι η Αθήνα θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της για μεταρρυθμίσεις.

"Πρέπει η έγκριση μας να δοθεί υπό όρους", είπε ένας βουλευτής του κυβερνητικού συνασπισμού της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι η απόφαση πρέπει να ληφθεί τη Δευτέρα, διαφορετικά η Ελλάδα δεν θα προλάβει την προθεσμία της 14ης Μαρτίου για να αναχρηματοδοτήσει χρέος 14 δισ. ευρώ.



www.capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...