Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο. Η Ελλάδα πρό του φοβερού διλλήματος


Πως φτάσαμε έως εδώ αγαπητοί! Πως τα καταφέραμε εμείς και κυρίως αυτοί που ψηφίσαμε για να διαχειριστούν τα κοινά, να φέρουν την Ελλάδα, την χώρα μας, στο χείλος του γκρεμού;
Ξημέρωσε ένα Σαββατοκύριακο, ίσως το κρισιμότερο στην νεώτερη ιστορία της χώρας, όπου η Ελλάς βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος και σαφώς πρό του φοβερού διλλήματος ή υπογράφουμε την σύμβαση και περνούμε σε πολύ δύσκολη περίοδο φτώχιας, αναξιοπρεπούς χειραφετήσεως και ταπεινώσεως της χώρας ή πτωχεύουμε. Ο εκβιασμός είναι σαφής και οι κύριοι υπαίτιοι της καταστροφής της χώρας, πολιτικά ζόμπι, ανίκανοι διαχειριστές Ελληνικών ψυχών,  απατεώνες ολκής, τυχοδιώκτες αμετανόητοι, στέκουν αδύναμοι, όπως ήταν πάντοτε,  στην διαχείριση της Ελληνικής πραγματικότητος.
Σε λίγες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο, διακυβεύονται τα ύψιστα.  Πολλά, μα πάρα πολλά για τη συνέχιση της ιστορικής διαδρομής του τόπου, χωρίς… διαλείμματα. Οι δυνάμεις μας  και η αδυναμία μας, πλέον, έχουν παραδοθεί  στα εκβιαστικά διλήμματα εκείνων που κάποτε ήταν εταίροι μας, και σήμερα απλώς δανειστές μας.
Γεύση της παντοδυναμίας τους αλλά και της υποχωρητικότητάς μας, η χθεσινή τους εντολή προς τον κ. Βενιζέλου, να καταργήσει το πρό δέκα ημερών ψηφισθέν νομοσχέδιο, που προέβλεπε 60 δόσεις σε οφειλέτες προς το δημόσιο και να το αντικαταστήσει με τροποποίηση, την οποία έκανε άνευ αντιλογίας ο κ. υπουργός, δίδοντας τα ηνία στους τροϊκανούς, με την οποία οι 60 δόσεις γίνονται 24! Τι περισσότερες αποδείξεις χρειάζεται κανείς;
Η Ελλάδα δεν είναι αριθμοί. Δεν είναι δημιουργική λογιστική, μια πρακτική που τόσο «φορέθηκε» στο παρελθόν, για να κρύψει κάτω από το χαλί τις εθνικές υστερήσεις μας. Δεν είναι μέγεθος, ιστορικό και πολιτικό, εύκολα διαχειρίσιμο.
Η Ελλάδα αυτή την στιγμή δεν χρειάζεται απλή, συνεσταλμένη και ηττοπαθή πολιτική. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται διαχειριστές. Χρειάζεται ηγέτες. Με Εθνικές αναφορές, Εθνικές καταβολές, Εθνικούς προσανατολισμούς, με πίστη στο Έθνος και στα πεπρωμένα του και κυρίως με τη δύναμη να ώστε παρακινήσουν, να εμπνεύσουν, να καθοδηγήσουν, να πραγματοποιήσουν τα οράματα του τόπου και να εξωπετάξουν ΟΛΟΥΣ τους άχρηστους και τιμωρώντας τους, που μας οδήγησαν στο χείλος της καταστροφής.
Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει ορθή ακόμη και σε αυτές τις ώρες.
 
 
 http://syndesmos71.blogspot.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...