Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Κλειστές όλες οι κυπριακές τράπεζες μέχρι την Πέμπτη !!!


Η κεντρική τράπεζα της Κύπρου τονίζει ότι ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μιχάλης Σαρρής, αποφάσισε όλες οι τράπεζες στην Κύπρο να παραμείνουν κλειστές μέχρι την Πέμπτη.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το Associated Press, η ανακοίνωση ήρθε ώρες μόνο αφότου η κεντρική τράπεζα της χώρας είχε δηλώσει ότι όλες οι τράπεζες, πλην Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, θα άνοιγαν την Τρίτη το πρωί.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η Κεντρική Τράπεζα δήλωσε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να διασφαλιστεί η «ομαλή λειτουργία του συνόλου του τραπεζικού συστήματος».

Να σημειωθεί πως οι κυπριακές τράπεζες παραμένουν κλειστές από τις 16 Μαρτίου προκειμένου να αποφευχθεί ένα run στις καταθέσεις καθώς οι πολιτικοί της χώρας προσπαθούσαν να καταλήξουν σε ένα σχέδιο διάσωσης.

Ωστόσο, η Καθημερινή της Κύπρου αναφέρει ότι φαίνεται να υπήρξε "εμπλοκή" στο προεδρικό μέγαρο μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, με τον πρώτο να μην αποδέχεται να ανοίξουν οι τράπεζες σήμερα και χωρίς κανένα περιορισμό.

Ο Διοικητής της ΚΤ μετέφερε στο Προεδρικό την απόφαση της ΕΚΤ όπως ανοίξουν οι τράπεζες την Τρίτη χωρίς να τεθεί ο παραμικρός περιορισμός στη διακίνηση κεφαλαίων.

Εξέλιξη που φαίνεται να εξόργισε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο οποίος δεν θέλησε να ρισκάρει το όποιο bank run.

Μέχρι στιγμής δεν δόθηκε καμία ανακοίνωση από καμιά πλευρά

*Με πληροφορίες και από το ΑΠΕ-ΜΠΕ


capital.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...