Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Πλήρης ευτελισμός της Βουλής και της νομοθετικής διαδικασίας - Το πολυνομοσχέδιο το ετοίμασε η τρόικα


Πλήρης ευτελισμός της Βουλής και της νομοθετικής διαδικασίας - Η κατάρτιση των νομοσχεδίων υπόθεση δικηγορικών γραφείων, συνδεδεμένων με τους δανειστές.
Όταν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Απόστολος Κακλαμάνης έλεγε χθες ότι ο κ. Στουρνάρας
έχει δική του Επικράτεια και δική του κυβέρνηση, λίγοι κατάλαβαν τι εννοούσε.

Και ακόμα λιγότεροι ξέρουν...
το παρασκήνιο γύρω από τον τρόπο διαμόρφωσης και κατάρτισης κρίσιμων νομοσχεδίων, όπως το πολυνομοσχέδιο που ήρθε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή.

Το πολυνομοσχέδιο ''χτίστηκε'' σε μεγάλο και εξειδικευμένο δικηγορικό γραφείο, που ήταν σε ευθεία γραμμή πρώτα με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας και στη συνέχεια με τον κ. Στουρνάρα.
Κάθε άρθρο ή διάταξη του νομοσχεδίου που έβρισκε σύμφωνη την τρόικα, διαβιβαζόταν στο Υπουργείο Οικονομικών και από εκεί ο κ .Στουρνάρας ενημέρωνε τους συναρμόδιους, για το πολυνομοσχέδιο, υπουργούς.

Είναι φανερό ότι με αυτό τον τρόπο ευτελίζεται η Βουλή που εκ του Συντάγματος έχει τη νομοθετική εξουσία.

Οι Βουλευτές κλήθηκαν να ενημερωθούν για ένα τόσο κρίσιμο και σοβαρό πολυνομοσχέδιο, με 105 άρθρα, μία ημέρα πριν αυτό πάει στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και θα κληθούν να το ψηφίσουν με συνοπτικές διαδικασίες την Τετάρτη.

Είναι γνωστό ότι ο κ. Στουρνάρας αποφεύγει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, δεν προσέρχεται μάλιστα να απαντά και σε επίκαιρες ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή και αφορούν τον ίδιο προσωπικά, ως Υπουργό Οικονομικών.

Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός αλλά και ως επιλογή ενός άλλου κύκλου (..και όχι του κ.Σαμαρά..και ξέρουμε πολύ καλά τι λέμε) ο κ. Στουρνάρας νομοθετεί με την τρόικα και γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του τη Βουλή.

Έτσι όμως δεν ευτελίζεται μόνο το Κοινοβούλιο αλλά συνολικά οι θεσμοί, όταν οι δανειστές περνούν τέτοια απροκάλυπτα μηνύματα, δείχνοντας σε όλους ποιος κυβερνά τη χώρα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...