Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Εκλογική “ουρά” της ΝΔ το ΠΑΣΟΚ

Πιθανότατα να το δούμε κι αυτό: το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου να συνεργάζεται (και) εκλογικά- ως μικρή συνιστώσα-  με το κόμμα της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις κλειστές συσκέψεις που κάνουν στην Ιπποκράτους για το μέλλον (;;;)
του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των σεναρίων που συζητούν είναι κι αυτό για κοινή εκλογική κάθοδο με την κεντροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά.  Ο Βενιζέλος βλέποντας την δραματική συρρίκνωση του κόμματος, ψάχνει εναγωνίως τρόπους για την πολιτική του διάσωση. Στο επιτελείο του Βενιζέλου γνωρίζουν καλά πως  στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, τότε το ΠΑΣΟΚ θα δώσει σκληρή μάχη στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αυτές αν γίνουν, για να μπει στη βουλή. Σε κάθε περίπτωση όμως, ακόμη και αν μπει στη βουλή μ΄ ένα ποσοστό πέριξ του 5% πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως ο ίδιος το 2007 έθεσε θέμα ηγεσίας, μια ώρα μετά την ήττα στις εκλογές κι ενώ το ΠΑΣΟΚ, με πρόεδρο τον Παπανδρέου, είχε συγκεντρώσει 38,10%!!! Βέβαια τότε ήταν άλλες εποχές, αλλά ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι το ΠΑΣΟΚ θα έπαιρνε σε εκλογές κοντά στο 13% (2012) και ποιος θα φανταζόταν ποτέ ότι μπορεί να έρθει η στιγμή, όπως… καλή ώρα σήμερα, που θα δίνει μάχη για την 6η ή την 7η θέση , όπως καταγράφουν σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις. Κι όλα αυτά τα… ωραία συμβαίνουν επί αρχηγίας Βενιζέλου. Άρα, η σημερινή (πολιτική)  κατάντια του ΠΑΣΟΚ έχει… ονοματεπώνυμο.  Η (πολιτική) λαιμαργία του Βαγγέλη Βενιζέλου για εξουσία, καθώς και η δίψα του για μεγάλα αξιώματα, είχαν ως αποτέλεσμα να κάνει το ΠΑΣΟΚ από κόμμα- απόκομμα. Το αποκορύφωμα της παρακμής, για το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, είναι ότι σήμερα κάποιοι μέσα στο ΠΑΣΟΚ κουβεντιάζουν  σοβαρά το ενδεχόμενο να “προσκολληθούν” στη ΝΔ του Αντ. Σαμαρά, με την ελπίδα να διασωθούν πολιτικά και εκλογικά. Ω καιροί, ω ήθη!
ΥΓ. Τις «φιλοδοξίες» Βενιζέλου και λοιπών δημοκρατικών δυνάμεων, για εκλογική συμπόρευση με τη ΝΔ, δεν φαίνεται πάντως να συμμερίζεται ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ. Το αντίθετο μάλιστα.


 http://www.kentrinews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...