Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Έξι νοσοκομεία κλείνει ο Άδωνις τον Αύγουστο



Πιάνει δουλειά για τα καλά από ότι φαίνεται ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, καθώς από ότι φαίνεται μέσα στον Αύγουστο ετοιμάζεται να κλείσει τα πρώτα έξι νοσοκομεία. προκαλώντας πολλές αντιδράσεις.
Το κλείσιμο θα γίνει στα πλαίσια του προγράμματος του υπουργείου Υγείας για...
την κατάργηση-συγχώνευση νοσοκομείων. Άλλωστε ο κ. Γεωργιάδης έχει από την πρώτη στιγμή επισημάνει ότι εάν χρειαστεί θα κλείσει νοσοκομεία. Τελικά από ότι φαίνεται χρειάστηκε, ή τουλάχιστον αυτό ζήτησαν οι ξένοι δανειστές.
Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής, η αρχή γίνεται με έξι μονάδες της Αττικής, οι οποίες είτε θα καταργηθούν είτε θα αλλάξουν χαρακτήρα είτε θα συγχωνευθούν με άλλες. Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλο μέρος του προσωπικού θα τεθεί σε κινητικότητα, Περισσότεροι από 1.300 υπάλληλοι ετοιμάζονται να μετακινηθούν.
Τα πρώτα νοσοκομεία που θα κλείσουν είναι τα εξής:
-Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής (Λοιμωδών).
-Σπηλιοπούλειο Νοσοκομείο (Η Αγία Ελένη).
-Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων.
-Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Πολυκλινική).
-Ινστιτούτο Ερευνας Νοσημάτων Θώρακος Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.
-Νομαρχιακό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (Αμαλία Φλέμιγκ).
Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Λοιμωδών θα παραμείνουν οι 90 από τους 395 εργαζομένους και θα μετατραπεί σε πολυϊατρείο του ΕΟΠΥΥ. Το Σπηλιοπούλειο θα μετατραπεί σε Παθολογικό Ξενώνα ανακουφιστικής φροντίδας. Το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων θα καταργηθεί. Το ίδιο προβλέπεται και για το Ινστιτούτο Έρευνας Νοσημάτων Θώρακος. Για το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών προβλέπεται η μετατροπή του σε ιατρεία μίας στάσης που θα εξυπηρετούν πολίτες για έκδοση πιστοποιητικών υγιεινής φύσεως. Τέλος, το Αμαλία Φλέμινγκ θα συγχωνευτεί με το «Σισμανόγλειο» και το Παίδων Πεντέλης.



 http://www.koutipandoras.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...