Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Οι σκοτεινές μπίζνες της τρόικας...


Ηταν μέχρι τώρα κοινό μυστικό. Αλλά έγινε, πλέον, κτήμα όλων. Η τρόικα, που ήρθε να διασώσει την Ελλάδα και άλλες χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, κάνει μυστικές μπίζνες δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς κανέναν έλεγχο και διαφάνεια.

Οπως αποκάλυψε σε εκτενές ρεπορτάζ το EU-Observer, τα «καλά παιδιά» της τρόικας αναγορεύουν... εταιρείες της απολύτου αρεσκείας τους σε οικονομικούς συμβούλους και τους χορηγούν παχυλές αμοιβές, τις οποίες πληρώνουν οι πολίτες των χωρών αυτών που πήγαν να σώσουν.
Ολα αυτά, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό και παρά την πιθανότητα σύγκρουσης συμφερόντων. Διότι οι εταιρείες αυτές συνεργάζονται με άλλες μικρότερες εταιρείες λογιστών, δημιουργώντας ένα «χρυσό κύκλο» συμφερόντων γύρω από τη χρεοκοπία...
κρατών και τραπεζών.
Στην Κύπρο ξέσπασε θόρυβος όταν διαπιστώθηκε, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πως ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας είχε προεπιλέξει ως σύμβουλο την Alvarez and Marsal, εταιρεία που είχε απορρίψει το δ.σ. της τράπεζας λόγω σύγκρουσης συμφερόντων.
Στην Ελλάδα, όπως και στην Ισπανία, δραστηριοποιείται έντονα η Black Rock Solutions, η οποία, όπως αναφέρεται, μετονομάστηκε σε Solar, για να αποφύγει περιπέτειες και να στρατολογήσει 18 φρουρούς ασφαλείας για τις μετακινήσεις των στελεχών της.
Στις εταιρείες-συμβούλους η τρόικα αναθέτει τη βρόμικη δουλειά. Τους ζητά να υπολογίσουν τα ποσά που χρειάζονται οι χώρες και οι τράπεζές τους για να μη χρεοκοπήσουν. Πρόκειται για την τέλεια «δουλειά», αφού σε περιπτώσεις που διακυβεύονται δισ. ευρώ «Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει»!
Λίγο καιρό πριν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε ερώτησή του προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, έκανε λόγο για ιλιγγιώδη ποσά που δόθηκαν σε τράπεζες, δικηγορικά γραφεία και χρηματοοικονομικούς συμβούλους την περίοδο των Μνημονίων.
Την περίοδο 2004 - 2012 φέρεται να δόθηκαν 1,116 δισ. ευρώ για συμβουλευτικές υπηρεσίες διαφόρων εταιρειών και δικηγορικών γραφείων στην Ελλάδα.
Είναι φανερό ότι γύρω από την επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας στήθηκε ένας χορός υφαρπαγής του εθνικού πλούτου της χώρας.
Οι αυτόκλητα διορισμένοι ξένοι «σύμβουλοι» έφεραν μαζί τους, για το σκοπό αυτό, τους δικούς τους ανθρώπους. Με τους οποίους συνεργάζονται άψογα και πληρώνουν πλουσιοπάροχα, καθώς «το ένα χέρι νίβει το άλλο...», σε αγαστή συνεργασία.
Οι δανειστές μας διαμαρτύρονται για τη διαφθορά και την αδιαφάνεια στα ελληνικά πράγματα. Αλλά κάνουν το ακριβώς αντίθετο.
Συμπεριφέρονται ως εισβολείς σε κατακτημένη χώρα, επιβάλλοντας με το δικό τους τρόπο τα συμφέροντα που εκείνοι εξυπηρετούν. Εις βάρος των πολιτών, πάντα.
Από enet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...