Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Λοβέρδος – Πολύδωρας, μία χειραψία από το εγγύς μέλλον...


Γράφει η Φωτεινή Αρκαδίου

Ο Ανδρέας Λοβέρδος διαγράφηκε από το ΠΑΣΟΚ ως επίδειξη δύναμης του Ευάγγελου Βενιζέλου διότι...
ο πρώτος ως πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και εν δυνάμει διεκδικητής της αρχηγίας του ΠΑΣΟΚ, τόλμησε να δημιουργήσει τη δεξαμενή σκέψης ΡΙΚΣΣΥ. Στη συνέχεια ο Αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ασπάστηκε την κίνηση των 58 για την επανένωση της υποτιθέμενης κεντροαριστεράς, αλλά όταν μιλούσε για αυτό ο Λοβέρδος ήταν «ενοχλητικός».

Ο Βύρων Πολύδωρας, διαγράφηκε από τη «νέα» Νέα Δημοκρατία όπως την ονόμαζε ο Αντώνης Σαμαράς όταν άλλαζε το λογότυπό της, γιατί τόλμησε να εφαρμόσει όσα έλεγε ο αρχηγός της ΝΔ στο Ζάππειο, δηλαδή όχι άλλοι φόροι που σκοτώνουν την οικονομία και τους πολίτες.

Λοβέρδος και Πολύδωρας, δύο παράλληλες διαγραφές για ..τα πιστεύω τους.
Λοβέρδος και Πολύδωρας, δύο παράλληλες ιστορικές διαδρομές που κάποιος δεν μπορεί να βρει ψεγάδια. Εκτός από αυτούς που είναι «βαλτοί» και μόνιμα επιθυμούν να αποδομούν ότι αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα.
Οι μόνες «ατασθαλίες» τους, είναι ότι δύο κοινωνικά και ηθικά ακέραιοι χαρακτήρες, αναδείχθηκαν μέσα από παρατάξεις που πίκραναν και απογοήτευσαν βαθειά την Ελληνική κοινωνία.

Σήμερα όμως η φωτογραφία της στιγμής δείχνει μία άλλη πολιτική εικόνα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος με τη σύμπραξη του Χρήστου Αηδόνη του ανεξάρτητου βουλευτή Δράμας που παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με αφορμή το ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα της λίστας Λαγκάρντ, δημιούργησαν τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα». Ένα κόμμα που έχει εγγράψει δεκάδες χιλιάδες μέλη σε όλη την Ελλάδα και φαίνεται να συνοδοιπορεί με τη ΔΗΜΑΡ και άλλους φορείς του κέντρου στις επόμενες διπλές ή και τριπλές εκλογές του 2014.

Από την άλλη ο Βύρων Πολύδωρας, φρεσκο-διαγραμμένος από τη ΝΔ για τα πιστεύω του, δηλώνει πολιτικά ενεργός και πληροφορίες τον φέρουν σε συνομιλίες με όλες εκείνες τις δυνάμεις της λεγόμενης «Λαϊκής Δεξιάς» που σήμερα βρίσκονται μακριά από τη ΝΔ, είτε γιατί θεωρούν τον Σαμαρά ξένο σώμα ειδικά μετά την απαξίωση του Καραμανλή, είτε κυρίως γιατί η λαίλαπα των φορολογικών δίχως αντίκρισμα μέτρων, διέλυσε όνειρα και ελπίδες της μικρομεσαίας τάξης.

Σημειωτέο πως ο Βύρων Πολύδωρας χαίρει μεγάλης εκτίμησης της παραδοσιακής βάσης της ΝΔ και σχεδόν όλων των φιλο-Καραμανλικών ψηφοφόρων και στελεχών.
Είναι σαφές πως η συνεχής συρρίκνωση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, συνεπεία της πολιτικής και ηθικής κρίσης της πατρίδας μας, οδηγεί μαθηματικά και στη διάλυσή τους.

Σαμαράς και Βενιζέλος αδύναμοι και ανήμποροι να αντιληφθούν την τραγωδία που περνά η χώρα μας, εύρημα άλλωστε όλων των δημοσκοπήσεων, συνεχίζουν σε μία αδιέξοδη πολιτική λιτότητας και συνεχούς φτωχοποίησης που εξωθούν στα άκρα μεγάλες κοινωνικές ομάδες. Πολλοί δε, δηλώνουν αναποφάσιστοι, όμως επί της ουσίας, είναι τραγικά απογοητευμένοι από το τωρινό πολιτικό σκηνικό.
Είναι γεγονός πως στο διάβα της σκληρής και ανάλγητης εφαρμογής των προσταγών των δανειστών υπάρχουν πολλές απώλειες. Πρωτίστως κοινωνικές και δευτερεύοντος πολιτικές.

Λοβέρδος και Πολύδωρας φαίνεται πως βγαίνουν «νικητές» από αυτή τη κατακρήμνιση των παλαιών τους κομμάτων, αφού πρόλαβαν και τοποθετήθηκαν πέρα προσωπικών φιλοδοξιών και υπουργικών θέσεων, υπέρ του αυτονόητου, που είναι όχι άλλοι φόροι, πάταξη της γραφειοκρατίας, ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.

Λοβέρδος και Πολύδωρας, θα ξανασυναντηθούν σύντομα, όπως προβλέπουν έγκυροι πολιτικοί αναλυτές, ως αρχηγοί νέων δυνάμεων του κέντρου, αριστερά και δεξιά αυτού, αλλά κυρίως δυνάμεων που βλέπουν πως η υφιστάμενη πολιτική οδηγεί μόνο σε κοινωνική έκρηξη και καθολική δίχως επιστροφή υποτέλεια της χώρας.
Οι δύο πολιτικές άνδρες, μίλησαν μετά τη διαγραφή του κ. Πολύδωρα και όπως αναφέρουν στενοί τους συνεργάτες, όχι μόνο για τις ευχές των Χριστουγέννων.

news4all.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...