Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Γιατί η φορολογική εξόντωσή μας; Γιατί το καθεστώς χρειάζεται χρήμα για να διασωθεί.



Όσοι εκπλήσσονται για τη σκληρότητα του ολιγαρχικού καθεστώτος εναντίον του ελληνικού λαού, μέσω της φορολόγησης και της δήμευσης των περιουσιών, δεν έχουν αντιληφθεί κάτι πολύ απλό. Κάθε καθεστώς, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία, χρειάζεται χρήμα. Όσο βρίσκει χρήμα, με κάθε τρόπο, τόσο θα παραμένει στην εξουσία.



Χωρίς χρηματοδότηση, τα καθεστώτα καταρρέουν αμέσως και φυσικά επακολουθεί... η σκληρή τιμωρία τους. Τι θα συμβεί για παράδειγμα αν σταματήσει το καθεστώς να πληρώνει το στρατό, τα ΜΑΤ, τους δικαστές, τα ΜΜΕ, τους φύλακες στις φυλακές, τους δημοσίους υπαλλήλους κ.λ.π.. Αυτόματα το καθεστώς θα καταρρεύσει. Χρειάζεται λοιπόν άφθονο χρήμα, για όλον αυτόν το καθεστωτικό «στρατό».



Μέχρι πρόσφατα, αυτό το χρήμα το πελατειακό πολιτικοοικονομικό καθεστώς το έβρισκε στον δανεισμό. Σήμερα όμως, δεν μπορεί να δανειστεί. Επομένως θα «εξοντώσει» μέχρι και τον τελευταίο Έλληνα, για να βρει χρήματα προκειμένου να παραμένει στην εξουσία. Ας το απολαύσουμε λοιπόν ή ας κάνουμε επιτέλους κάτι.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, καθεστώς και λαός έχουμε μπει σε έναν φαύλο κύκλο. Όσο πιο πολύ το καθεστώς εξαθλιώνει το λαό, τόσο πιο πολύ συσσωρεύει λαϊκή οργή εναντίον του και το τέλος του θα είναι πολιτικά τραγικό. Αν δεν το διασώσουν έγκαιρα οι πάτρωνές του, χορηγώντας ρευστότητα στην ελληνική κοινωνία, η πορεία του θα γίνει αναπόδραστη.




 http://hassapis-peter.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...