Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΑΙΦΝΙΔΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ -«ΚΙΝΗΣΗ» ΕΠΙΦΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΖΗΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ «ΜΑΜΑ ΡΩΣΙΑ»-«ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΡΜΑΔΑ»




aigaio-rosia
 ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ:
 -ΕΠΙΘΕΣΗ ΡΩΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Η «ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ
 -ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ GLONASS.
ΤΑ «ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ» ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ...

Εάν δίναμε τη μέγιστη σημασία σε συγκεκριμένες προφητείες για την κατακρήμνιση και τη διάλυση της αυτοκρατορίας των «Οθωμανών» και από την άλλη πλευρά διαβλέπαμε με διορατικότητα τη θωράκιση της «πολικής αρκούδας» του Βορρά στο διάστημα, πιθανόν να είχαμε αντιληφθεί το τεράστιας σημασίας -για την Ελλάδα- στρατιωτικο-πολιτικό παιχνίδι που παίζεται αυτές τις ώρες στα βαθιά ανατολικά της Ρωμυλίας. Οι εξελίξεις στην Τουρκία τρέχουν με το θρόνο του Αφέντη Ερντογάν να υφίσταται θεαματικούς κλυδωνισμούς. Ο ίδιος ευάλωτος όσο ποτέ με την επιστράτευση των εσωτερικών υπηρεσιών ασφαλείας(ΜΙΤ) προσπαθεί να αμυνθεί στην μαζική επίθεση που δέχεται από ένα ιδιότυπο «παρακράτος» που επιδιώκει να τον κατακερματίσει. Πολλοί λένε ότι οι προηγμένες τεχνολογικές ασπίδες των ρωσικών οπλικών συστημάτων, γνώριζαν τα πάντα για την κρίση στην Τουρκία. Κάποιοι πάνε ακόμα πιο μακριά αφού -όπως ισχυρίζονται- είναι σε θέση να μαθαίνουν ότι τα δορυφορικά «μάτια του ουρανού» κατοπτεύουν όλες τις εξελίξεις πάνω από το θέατρο των «πολεμικών επιχειρήσεων»: Την Κωνσταντινούπολη που ταράσσεται από μια περίεργη λαίλαπα διαφθοράς.
Την ίδια ώρα στην Ελλάδα παρατηρούνται συνεχείς δραματικές διεργασίες με τη δημιουργία ισχυρών «Ελληνορθόδοξων fund» με προσανατολισμό προς  Βορρά αναζητώντας «ζωτικό χώρο» ύπαρξης. Γνήσιοι έλληνες πατριώτες πασίγνωστων επιχειρηματικών τζακιών που δεν διαπλέκονται με το «σύστημα των Κολεγιόπαιδων» Ψυχικού και Εκάλης οι οποίοι έχουν ξεπουληθεί στα συμφέροντα υπηρετώντας το άρμα της Μέρκελ, τείνουν χείραν συζητήσεων και επαφών προς τη Ρωσία και τους συμμάχους της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι όλο το Σαββατοκύριακο σε κινητά τηλέφωνα δημοσιογράφων αλλά και επιχειρηματιών φθάνουν SMS τα οποία αναλυτικά λένε: «Κόμμα Ελλήνων Επιχειρηματιών-Ελληνική Ελλάδα. Bρίσκουμε έναν επιχειρηματία από κάθε αναγκαίο κλάδο και βασιζόμαστε στην εγχώρια παραγωγή. Βγαίνουμε όχι μόνον από το Ευρώ αλλά και από την Ε.Ε και κλείνουμε τα σύνορα.  Ζητάμε από την μαμά Ρωσία να αξιοποιήσουμε από κοινού τα όσα υπάρχουν στο Αιγαίο. Και ξανά προς τη δόξα τραβάμε». Η σημειολογία των ηλεκτρονικών μηνυμάτων συμβαδίζει με άλλους παράγοντες της αγοράς οι οποίοι έχουν αντιληφθεί ότι από μέρα σε μέρα το σύστημα θα τιναχθεί στον αέρα ειδικά μετά την τελική απαξίωση που υφίσταται το πολιτικό status των νταβατζήδων και των συνεργών τους.
H κρίση στην Τουρκία και τα «μάτια του ουρανού»
Εν τω μεταξύ προάγγελος εξελίξεων στην Ευρασία είναι τα γεγονότα στην Τουρκία αλλά και τα βιονικά μάτια των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων που κατοπτεύουν τα πάντα.
Οι αρχές της Τουρκίας τα τελευταία εικοσιτετράωρα προχώρησαν σε ομαδικές συλλήψεις στο πλαίσιο της έρευνας για το σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας στους κόλπους των κρατικών λειτουργών. Όπως έχει γίνει γνωστό, μεταξύ των συλληφθέντων είναι άλλοι δύο γιοι δύο υπουργών της κυβέρνησης Ερντογάν καθώς και ο γενικός διευθυντής της τράπεζας Halkbank. Όπως μετέδωσαν το NTV και το CNN Turk, οι γιοι των υπουργών Εσωτερικών Μουαμάρ Γκιουλέρ και Οικονομίας Γιαφέρ Καγκλαγιάν τέθηκαν νωρίς το πρωί του Σαββάτου υπό κράτηση, αφού προηγουμένως τούς απαγγέλθηκαν κατηγορίες. Τα ίδια μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι εις βάρος του γενικού διευθυντή της κρατικής Halkbank απαγγέλθηκαν κατηγορίες για «διαφθορά, απάτη, διακίνηση χρυσού και υπεξαίρεση». Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι εισαγγελείς έχουν ξεκινήσει να απαγγέλλουν κατηγορίες εις βάρος συνολικά 89 υπόπτων. Η ξαφνική αποκάλυψη της υπόθεσης και οι συλλήψεις, χωρίς να έχει ενημερωθεί η κυβέρνηση, προκάλεσαν την οργή του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος απέπεμψε τον αρχηγό της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Τσαπκίν.
Από την άλλη πλευρά του «παραπετάσματος» επικρατεί ψύχραιμη αντιμετώπιση αλλά και εγρήγορση.
Τον τελευταίο μήνα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συζητούσε στο Σότσι με ανώτερους στρατιωτικούς και την ηγεσία των κορυφαίων αμυντικών βιομηχανιών της χώρας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας, αποφάσισε να κλείσει το επόμενο ραντεβού με τους υπευθύνους – στρατιωτικούς και πολιτικούς – των κρατικών αμυντικών προμηθειών μετά από σε έξι μήνες, με την ατζέντα της συνάντηση να είναι γνωστή ήδη από σήμερα: Έλεγχος και αξιολόγηση του βαθμού υλοποίησης των εντολών του
Σύμφωνα με όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας από το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Η Ρωσία τώρα», με την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων, ο Πούτιν, προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες σε γεύμα εργασίας για να συνοψίσουν τα αποτελέσματα των συζητήσεων, μαζί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τα θέματα της αμυντικής βιομηχανίας στη Ρωσική κυβέρνηση, Ντμίτρι Ρογκόζιν και τον υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Τα όπλα ακριβείας, εναλλακτική λύση στα πυρηνικά
 Κατά την πρώτη συνεδρίαση της Παρασκευής, την πέμπτη στη σειρά, ο επικεφαλής του κράτους επικεντρώθηκε στα όπλα ακριβείας. «Είναι γνωστό, όχι μόνο ανάμεσα στους επαγγελματίες, αλλά και στο ευρύ κοινό, ότι τα όπλα ακριβείας γίνονται ολοένα και περισσότερο ένας σημαντικός παράγοντας της μη πυρηνικής αποτροπής, ίσως ένας από τους πιο ουσιαστικούς», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
«Τα σύγχρονα όπλα υψηλής ακριβείας, έχουν ενσωματωμένα συστήματα πληροφοριών, συστήματα διοίκησης, καθώς και συστήματα μεταφοράς και καταστροφής στόχων. Όλα αυτά μαζί, καθιστούν τα αυτά τα οπλικά συστήματα ιδιαίτερα αποτελεσματικά. Ουσιαστικά, με την υψηλή ακρίβεια και τη σύγχρονη ισχύ, τα όπλα ακριβείας, καθίστανται σήμερα η εναλλακτική λύση στα πυρηνικά όπλα. Σε μια σειρά από παραμέτρους, η αποτελεσματικότητα των χάϊ-τεκ όπλων, δεν είναι κατώτερη από τα πυρηνικά», δήλωσε ο Πούτιν.
Οι επικεφαλής των αμυντικών επιχειρήσεων ήταν ικανοποιημένοι και δεν το έκρυβαν. «Φέτος, κλείσαμε και υπογράψαμε όλες τις συμβάσεις για την κατασκευή όπλων υψηλής ακρίβειας και ήδη έχουμε αρχίσει τις παραδόσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις», ανέφερε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας «Ράντουγκα», Βλαντίμιρ Τρουσόφ.
 Ο ρόλος της διαστημικής τεχνολογίας
 Σύμφωνα με όσα αναγράφονται στο ίδιο πρακτορείο ειδήσεων, την έκτη, τελευταία συνεδρίαση του «ράλι» των συζητήσεων για τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ο πρόεδρος Πούτιν την αφιέρωσε στην ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας των δορυφόρων, που χρησιμοποιείται τόσο για στρατιωτικούς, όσο και για διπλούς (αμυντικούς – πολιτικούς) σκοπούς. «Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις θα πρέπει να είναι ένα στράτευμα υψηλής τεχνολογίας. Θα πρέπει να πληρούν όλες τις απαιτήσεις των σύγχρονων πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και να ανταποκρίνονται στις μεθόδους των μελλοντικών συρράξεων», υπογράμμισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στα καθήκοντα των αρμοδίων του αεροδιαστημικού αμυντικού τομέα. «Είναι προφανές, ότι οποιαδήποτε δράση των σύγχρονων Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι αναποτελεσματική χωρίς υποστήριξη από το διάστημα. Αυτό, αφορά κυρίως στις διαβιβάσεις, στην πλοήγηση, στην αναγνώριση και στην καθοδήγηση των οπλικών συστημάτων προς το στόχο».
Ο Πούτιν υπενθύμισε, ότι για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας και για την εφαρμογή μιας ανεξάρτητης πολιτικής στα συστήματα δορυφορικής πλοήγησης, δημιουργήθηκε το δορυφορικό σύστημα GLONASS. Σήμερα, βρίσκονται σε τροχιά 28 δορυφόροι, τέσσερις περισσότεροι από όσους είχαν προγραμματιστεί για τη λειτουργία του συστήματος.
 Το ρεπορταζ δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”


 http://www.makeleio.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...