Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΟΥΤΕ ΕΣΥ ΘΕΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ ΤΟ 10ΧΙΛΙΑΡΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΚΥΡΑ ΜΟΥ Ε! - Βόμβα από Βούλτεψη: "Έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός"


Με διευκρινιστική δήλωση η κα Βούλτεψη είπε: «Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο»....

- Πρόσθεσε ότι αναφερόταν μόνο στην Moody's περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία
- Εξέφρασε την έκπληξή της λέγοντας: «Είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση»
Σάλος έχει προκληθεί από την δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη στην πρωινή εκπομπή του Mega, όπου είπε ότι οι οίκοι αξιολόγησης έχουν απευθύνει σαφείς προειδοποιήσεις για κήρυξη πιστωτικού γεγονότος στη χώρα εφόσον προκηρυχθούν εκλογές.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα η κα Βούλτεψη προέβη σε διευκρινιστική δήλωση προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμάζευτα λέγοντας:

«Στη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του «Μέγκα», μεταξύ άλλων στα οποία αναφέρθηκα όσον αφορά στα μηνύματα και δημοσιεύματα από το εξωτερικό, έκανα αναφορά και στην έκθεση του διεθνούς οίκου Moody’s περί «αρνητικού πιστωτικού γεγονότος», καθώς και στις υποβαθμίσεις από τους διεθνείς οίκους χωρών όπως η Γαλλία και η Φινλανδία. Είναι προφανές ότι ουδέποτε υιοθέτησα κάτι τέτοιο, καθώς η κυβέρνηση έχει διασφαλίσει τη χώρα από κάθε κίνδυνο. Ωστόσο, είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβη. Εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πως οι αναφορές των διεθνών οίκων είναι περισσότερο επικίνδυνες από δηλώσεις για μονομερή διαγραφή του χρέους, μη καταβολή των τοκοχρεολυσίων και «σκληρές διαπραγματεύσεις» από «σκληρά καρύδια», υπό τους ήχους νταουλιών, ζουρνάδων και λυρών. Κατά τα λοιπά, στην εκπομπή ακούστηκαν πολύ σημαντικότερα θέματα, τα οποία και θα αποστείλω».
Είναι απορίας άξιο πώς μια αναφορά σε ένα γεγονός, μπορεί τελικά να διαστρεβλώνεται και να εμφανίζεται ως …«δήλωση», κάτι το οποίο δεν συνέβηΣτα άλλα σημαντικά στα οποία είπε η κα Βούλτεψη τόνισε αναφερόμενη στον Αλέξη Τσίπρα: «Η προειδοποίηση επιστρέφεται, θα αποδοθούν πράγματι ευθύνες όχι μόνο πολιτικές και θα διαλέξει εκείνος το όργανο υπό τους ήχους του οποίου θα του αποδοθούν αυτές οι ευθύνες».

«Πρέπει όλοι οι βουλευτές να καταλάβουν ότι δεν υπάρχει χρόνος γι' αυτά για τα οποία συζητούν. Η χώρα ξαναβρέθηκε δυστυχώς στην κόψη του ξυραφιού, έχουμε προειδοποιηθεί από τους διεθνείς οίκους ότι με την προκήρυξη των εκλογών θα θεωρηθεί η χώρα σε πιστωτικό γεγονός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βούλτεψη. Πρόσθεσε ότι «δεν πρόκειται περί δικτατορίας, πρόκειται περί της πραγματικότητας... υπάρχει ένα πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα, η χώρα βρισκόταν ήδη σε πορεία ανάκαμψης, είχε αρχίσει ήδη η ανάπτυξή της, συζητούμε τη συμφωνία εξόδου από το μνημόνιο και ξαφνικά κάποιοι θέλουν να την πάνε πίσω, προφανώς επειδή δεν θέλουν να φύγει το μνημόνιο».

Επιχειρώντας να εξηγήσει την στάση των αγορών επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας: «Ακούνε ότι εμείς είμαστε σκληρά καρύδια, ότι εμείς θα πάμε για μια διαπραγμάτευση στη διάρκεια της οποίας θα παγώσουμε ή θα θάψουμε το χρέος και δεν θα πληρώνουμε τοκοχρεολύσια, ακούει ότι θα βαράμε τα νταούλια και θα χορεύουν εταίροι και αγορές».

Αναφερόμενη μάλιστα στην προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα περί απόδοσης ευθυνών στην κυβέρνηση για τις πράξεις της, η κ. Βούλτεψη ανέφερε ότι η κυβέρνηση του την επιστρέφει και πρόσθεσε "Εάν κινδυνεύσει η θέση της χώρας στην ΕΕ, αυτό αποτελεί casus belli, αιτία πολέμου, αυτά όλα τα οποία ακούγονται οδηγούν σε αυτό, σε διακινδύνευση της χώρας όσον αφορά στη θέση της στην ΕΕ".

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...