Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μην εμπιστεύεσαι τους Έλληνες...


Από το κακό στο χειρότερο πηγαίνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και ο Πάνος Καμμένος, καθώς ένας ακόμη βουλευτής, ο Πάνος Μελάς, αποχώρησε από το κόμμα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έφτασαν αισίως τους 13 από τους 20 που είχαν το 2012, καθώς έχουν αποχωρήσει 8 ενώ έκαναν και μία μεταγραφή.

Ο Πάνος Καμμένος έθεσε εμμέσως θέμα χρηματισμού του Παναγιώτη Μελά με αφορμή την ψήφιση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, όμως ο Μελάς βγήκε κι έβαλε τα πράγματα...

στη θέση τους εξηγώντας πως πάνω από όλα θα πράξει για το καλό του ελληνικού λαού.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν ένας πολιτικός στην Ελλάδα λέει ότι πράττει μόνο για το καλό του λαού χωρίς να δηλώνει κάποια ξεκάθαρη θέση, τότε έχει χεσμένη τη φωλιά του.

Πάντως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Καμμένος και οι περισσότεροι ΑΝΕΛ προέρχονται από την Νέα Δημοκρατία. Αυτήν που τώρα κατηγορούν ότι διέλυσε τη χώρα, όμως πριν από λίγα χρόνια ήταν υπουργοί της όταν η οικονομία πήγαινε στα βράχια.

Φυσικά, κανείς δεν περιμένει από έναν Έλληνα πολιτικό να αναλάβει τις ευθύνες του και να πάει σπίτι του, κι αυτό γιατί οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα έχουν δείξει διαχρονικά ότι ψηφίζουν οικειοθελώς αυτούς που καταστρέφουν περισσότερο τη ζωή.

Άλλωστε, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για το γεγονός ότι εδώ και έναν αιώνα κυβερνούν οι ίδιες οικογένειες.

Ο Πάνος Καμμένος και τα στελέχη του έχουν κάνει μια σειρά από καταγγελίες οι οποίες περιέχουν από απόπειρες χρηματισμού ως και συνεχείς ελέγχους από τον ΣΔΟΕ και το ΙΚΑ στις επιχειρήσεις που διαθέτουν, κατηγορώντας το κράτος ότι τους ζητάει να κάνουν την πάπια για να μην έχουν κακά ξεμπερδέματα.

Οι καταγγελίες αυτές είναι πολύ σοβαρές, όμως κολλάνε στο γεγονός ότι όσο κι αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δηλώνουν πατριώτες και εραστές του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, κανείς τους δεν έχει διαβάσει τους Μύθους του Αισώπου.

Αν τους διάβαζαν, θα καταλάβαιναν πως όταν είσαι συνεχώς γραφικός δεν θα σε πιστέψει κανείς. Ακόμη κι αν λες την αλήθεια.

Αν και σε αυτήν την περίπτωση μπορώ να κατανοήσω εν μέρει τη στάση των ΑΝΕΛ όσον αφορά τη δημόσια εικόνα τους, καθώς διαχρονικά ο Έλληνας ψήφιζε με κριτήριο τη γραφικότητα κι όχι τα προσόντα κάποιου υποψηφίου.

Αρκεί ο εκάστοτε γραφικός να είναι είτε στο ΠΑΣΟΚ, είτε στη ΝΔ.

Σε αυτήν την πλάνη έπεσε ο Πάνος Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Έλληνές του, καταφέρνοντας να κάνουν ακόμη και τον Άδωνι Γεωργιάδη να τους λέει ψεκασμένους.

Επειδή, όμως, ο Πάνος Καμμένος θέλει το καλό του ελληνικού λαού –όπως φυσικά και όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου- οφείλω να του δώσω μια συμβουλή:

Πρόεδρε μην εμπιστεύεσαι τους Έλληνες. Είναι κѠλ⓪φάρα.

(Οφείλω να ομολογήσω ότι το “Ανεξάρτητοι Έλληνες” ως όνομα κόμματος με τόσους ανεξάρτητους βουλευτές, έβλεπε πολύ μπροστά).

Πολύφημος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...