Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού: Η ιστορία επαναλαμβάνεται;


Της Έλλης Κομνηνού

Εντείνονται οι πολιτικές ζυμώσεις και τα σενάρια για τις εξελίξεις των επόμενων εβδομάδων στην Ελλάδα με φόντο τις αφόρητες πιέσεις, αφενός των αγορών, που καραδοκούν για να απομυζήσουν και να περιθωριοποιήσουν εκ νέου τη χώρα, και αφετέρου των δανειστώνπου λογικά επιθυμούν
να περάσουν με κάθε τρόπο το νέο πακέτο σκληρών μέτρων προκειμένου να πάρουν πίσω τα χρήματα τους, αλλά και να...
παρουσιάσουν την Ελλάδα ωςπαράδειγμα εξυγίανσης υπό το μοντέλο της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας που υπεραμύνονται διακαώς.

Η προεδρική εκλογή είναι μόνον η προμετωπίδα των πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων που μέλει να καθορίσουν την τύχη του ελληνικού λαού και καθώς το παιχνίδι με τακουκιά μάλλον δεν έχει πλέον νόημα (οι 180δεν βγαίνουν), ο λόγος περνάει στα εναλλακτικά βήματα που μπορούν να υιοθετηθούν προκειμένου να αποφευχθούν οι εκλογές.

Βεβαίως σε κάθε περίπτωση και επειδή οι εκλογές συνιστούν τη συνταγματική νομιμότητα σε περίπτωση μη εκλογής ΠτΔ, οποιαδήποτε "άλλη" λύση θα πρέπει να είναι προϊόν διακομματικής συμφωνίας,προφανώς για λόγους εθνικού κινδύνου που στην προκειμένη θα είναι οικονομικοί.


Το πλαίσιο, μάλλον τα έχουμε ξαναζήσει, οι αγορές ήδη πιέζουν ασφυκτικά, τα ομόλογα έχουν εκτοξευτεί ενώ το Χρηματιστήριο έχει πάρει την κατρακύλα.
Ο φόβος να χαθεί το δίμηνο της παράτασης που ενέκρινε το EuroWorkingGroup είναι μεγάλος σε περίπτωση που η χώρα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου.
ΝΟΟΖ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...