Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

3ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας το σαββατοκύριακο στα Γιάννενα....


Η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., διοργανώνει το διήμερο 16 και 17 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (Παλαιά Σφαγεία), το 3ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας με θέμα «Το Παιδί και η Οικογένεια στο Σχολείο σήμερα». Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται ομιλίες και παρεμβάσεις, θεατρική παράσταση, ποδηλατικός γύρος και ποικίλες παιδικές δραστηριότητες.Η διοργάνωση της εκδήλωσης, που γίνεται με την ευγενική συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου και άλλων τοπικών φορέων και τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, φέτος συμπίπτει με τα 10 χρόνια συνεχούς και ενεργητικής παρουσίας της Ε.Ψ.Ε.Π. στον τοπικό και ευρύτερο κοινωνικό χώρο. Για το λόγο αυτό, σε συνδυασμό με τη σπουδαιότητα του θέματος, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι της Ε.Ψ.Ε.Π. απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση σε όλους όσους επιθυμούν να τιμήσουν με την παρουσία τους και να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.Το αναλυτικό ημερήσιο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, με τις επιμέρους δράσεις και εκδηλώσεις του, απευθύνεται τόσο στους ενήλικες όσο και στα παιδιά και είναι:

- Σάββατο 16 Νοεμβρίου
17:30 Προσέλευση, Εγγραφή Συμμετεχόντων - Έναρξη Φεστιβάλ
18:00 Χαιρετισμοί
18:20 Π. Κρανάς, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Ψ.Ε.Π.
• «Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης - Ε.Ψ.Ε.Π: 10 χρόνια συνεχούς και ενεργητικής παρουσίας στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία»
Στρογγυλό τραπέζι «Το Παιδί και η Οικογένεια στο Σχολείο σήμερα», (Συντονιστής: Ε. Παππάς, Ψυχίατρος – Ψυχοθεραπευτής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Ε.Ψ.Ε.Π.)
18:40 Ν. Τζιάκης, Παιδοψυχίατρος-Επιστημονικός υπεύθυνος Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου Ιωαννίνων •«Οικογένεια, σχολείο, κοινωνία σε κρίση. Επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών και των εφήβων»
19:00 Σ. Κυπριανός, Παιδοψυχίατρος - Διευθυντής, Επιστημονικός Υπεύθυνος Κ.Ψ.Υ. Ιωαννίνων •«Το παιδί στη δίνη της οικονομικής κρίσης»
19:20 I. Αναγνώστου, Δρ. Ιστορίας, Σχολικός Σύμβουλος •«Σχολείο και Κοινωνία: Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στη σχολική ζωή των μαθητών»
19:40 Συζήτηση
21:00 Θεατρική Παράσταση από το Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι», «Αντιστεκόμαστε με ψυχή και γέλιο!»
- Κυριακή 17 Νοεμβρίου
10:15 Ποδηλατικός Γύρος στην Πόλη μας για μικρούς και μεγάλους, αφετηρία: Πλατεία Πάργης, τερματισμός: Παλαιά Σφαγεία)
Δραστηριότητες και για τους μικρούς μας φίλους
11:00 – 14:00
Αίθουσα Α:
•Η ομάδα θεάτρου «Φτού και Βγαίνω» παρουσιάζει Δραματοποιημένες αφηγήσεις Παραμυθιών
•Παράσταση Μάγου
•Θεατρικό παιχνίδι από το θεατρικό εργαστήρι «Έκφραση», Υπεύθυνος κ. Χρήστου Χρήστος
Αίθουσα Β:
•Χειροτεχνία με ανακυκλώσιμα υλικά (ομαδικά έργα) από το εργαστήρι εικαστικών τεχνών «ζωγραφίζω» Υπεύθυνη κα. Παππά Μαρίνα
•Μικρές δημιουργίες από πηλό: «Τέχνης Εργαστήρι», Υπεύθυνος Σιχλιμίρης Άρης
Την Κυριακή στο χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει έκθεση παιδικού βιβλίου.
Θα δοθεί σε όσους επιθυμούν Βεβαίωση παρακολούθησης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...