Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Κυβέρνηση και τρόικα βάζουν στο μάτι τις καταθέσεις των Ελλήνων μικρομεσαίων



image

του Γιάννη Τσαραγκλή - Κυβέρνηση και τρόικα, κάτω από συντονισμένες κινήσεις με την αρωγή του ΠΑΣΟΚικού συνδικαλιστικού κινήματος στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, ΓΕΝΟΠ κ.λ.π ) και των φιλικών ΜΜΕ, προκειμένου να διατηρήσουν μεγάλο μέρος των προνομίων τους, αποφάσισαν να μετακυλήσουν το παράλογο τοκογλυφικό χρέος του κράτους, στα πορτοφόλια των συνήθως υπόπτων φορολογούμενων μισθωτών, συνταξιούχων και ανέργων.
Σήμερα λοιπόν που η τρόικα πάγωσε επίτηδες την 6η δόση, η κυβέρνηση που αυξάνει (τρελό!)  αντί να μειώνει το έλλειμμα, δεν προχωρά στο κλείσιμο ζημιογόνων κρατικών επιχειρήσεων ( μην την κατηγορήσουν για ξεπούλημα και θίξει τους ψηφοφόρους συνδικαλιστές) , δεν κάνει αποκρατικοποιήσεις, δεν σταματά τις προσλήψεις κολλητών, δεν μειώνει τον στόλο των κρατικών αυτοκινήτων, δεν σταματά τις υπερωρίες κ.λ.π.

Αντίθετα με τον νομοσχέδιο Βενιζέλου για φόρους, μισθούς, βαθμολόγιο, συντάξεις, εργασιακά (πουθενά η λέξη ανάπτυξη), αποφάσισε να μεταφέρει άρον - άρον το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης στα πορτοφόλια των Ελλήνων, αδιαφορώντας εάν αντέχουν ή όχι.
Ο πονηρός Βενιζέλος με σύνθημα τον εκβιασμό και τη φοβία και κάτω από την καθοδήγηση της τρόικας των τοκογλύφων, έφερε νόμο χαμηλού αφορολόγητου και μηδενικών φοροαπαλλαγών, υπολογίζοντας να πάρει ότι έχει και δεν έχει ο μικρομεσαίος Έλληνας σαν κομπόδεμα, ξεχρεώνοντας το κράτος και χρεώνοντας στα όρια της φυσικής εξόντωσης τον Έλληνα. ΟΧΙ όμως τους φοροφυγάδες, γιατί όπως δήλωσε και ο Πάγκαλος αυτούς είναι δύσκολο να τους πιάσουν!!!!
Και αν οι Έλληνες μικρομεσαίοι δεν πληρώσουν τους φόρους και τα χαράτσια - που αυτό θα γίνει λόγω ανεργίας και ύφεσης -  όλοι οι πολίτες να βρεθούν να χρωστάνε στις εφορίες και άρα στους τοκογλύφους, αφού το Ελληνικός κράτος είναι υποθηκευμένο στην τρόικα.  Δηλαδή με απλά λόγια Κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν να κάνουν ντου στα περίπου 180 δισ. ευρώ των καταθέσεων των Ελλήνων στις τράπεζες για να πάρουν ότι περισσότερο μπορούν, εκβιάζοντας τους Έλληνες με φυλακή, κατασχέσεις και στάση πληρωμών. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση Βενιζέλου, δώστε φόρους για να σας δώσουμε μισθούς και συντάξεις!
Πως φαίνεται ότι έβαλαν στο ματι τις καταθέσεις και το κομπόδεμα; Μα από την σπουδή των τραπεζών που ενώ είχαν παγώσει τον τελευταίο χρόνο κάθε δανειακή συναλλαγή με τους καταναλωτές, σήμερα βγαίνουν με διαφημίσεις και προσφέρουν δάνεια για την αποπληρωμή των έκτακτων φόρων και των χαρατσιών, χωρίς να τους απασχολεί πως οι φορολογούμενοι που δανείζονται για να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους θα τα επιστρέψουν στις τράπεζες. Αυτές θα κάνουν κατασχέσεις και επειδή είναι και οι τράπεζες μας υποθηκευμένες στην ΕΚΤ, τα σπίτια και οι καταθέσεις των Ελλήνων θα περάσουν στην ΕΚΤ.
Ωστόσο προκύπτει ένα κρίσιμο ερώτημα. Το να δανείζουν οι τράπεζες τους φορολογούμενους πολίτες για να πληρώσουν τους φόρους, αυτό δεν είναι εκ μέρους των τραπεζών μια ακόμη κίνηση αύξησης των επισφαλειών τους;
Η οποία αύξηση αναμένεται να εκτιναχθεί μόλις η BlackRock δώσει ( εάν το κάνει!!) τα στοιχεία του ελέγχου των τραπεζικών δανείων στη δημοσιότητα;
Θυμίζουμε ότι σήμερα το οξύ πρόβλημα των τραπεζών εντοπίζεται στην αδυναμία να βρουν ρευστότητα και κυρίως στη διαφορά μεταξύ καταθέσεων και δανείων. Δηλαδή οι τράπεζες μας έχουν δώσει περίπου 250 δισ. ευρώ δάνεια και έχουν συνολικά καταθέσεις περίπου 180 δισ. ευρώ. Αυτή η διαφορά των 70 δισ. ευρώ μεταξύ δανείων και καταθέσεων είναι η βόμβα! Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν αυξήσεις κεφαλαίου των τραεπζών σε χαμηλές τιμές έκπληξη!

Ατιμώρητη τοκογλυφική και φορομπηχτική κυβερνητική πολιτική

Η κυβέρνηση ενώ ψηφίζει και εφαρμόζει με λύσσα τα φορολογικά μέτρα, τα χαράτσια και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων φτωχών και ανέργων, δεν κάνει το παραμικρό για τα παρακάτω:
  • Δεν πιάνει τους φοροφυγάδες γιατί δεν θέλει και όχι γιατί δεν μπορεί. Επειδή στη λίστα θα βγουν ονόματα κολλητών τους, που τους χρηματοδοτούν στην προεκλογική τους διαδικασία.
  • Δεν κάνει τίποτα για το λαθρεμπόριο καυσίμων γιατί προφανώς και εκεί θα βγουν ονόματα φίλων της πολιτικής και κυβερνητικής κάστας.
  • Δεν εξηγεί ποιος τα έφαγε και δεν τιμωρεί αυτούς που σπατάλησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, γιατί θα βρεθεί ότι το έκαναν οι κυβερνώντες και συνεργάτες τους, προηγούμενων και τωρινών κυβερνήσεων σε συνεργασία με κολλητούς χρηματιστές και τραπεζίτες.
  • Δεν τιμώρησε κανέναν για το σκάνδαλο Siemens αντιθέτως πολλούς από τους πρωταγωνιστές του, τους έχει σε περίοπτες θέσεις τις κρατικής και της ιδιωτικής οικονομίας.
  • Δεν έκανε καμία αποκρατικοποίηση γιατί χαϊδεύει τα ΠΑΣΟΚικά συνδικάτα τύπου ΓΕΝΟΠ που χρηματοδοτούνται για το έργο τους!!
  • Ενώ σταμάτησε να κάνει δημόσιες επενδύσεις και δεν επιστρέφει τα χρωστούμενα στις ιδιωτικές εταιρείες αναγκάζοντας τες να βάλουν λουκέτα, η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έργα στους Ομίλους Λάτση, Μπόμπολα, Κοπελούζου, Ιωάννου - Παρασκευαίδη (Coca Cola)  και στη ΓΕΚ - ΤΕΡΝΑ, ενώ δεν έβαλε φόρο στα αναψυκτικά ( πάλι δώρο στην Coca Cola) κ.λ.π
ΥΓ: Η μόνη τιμωρία αυτής της πολιτικής είναι το εκλογικό μαύρισμα τους. Αλλά δεν τολμούν να πάνε σε εκλογές γιατί ξέρουν ότι ζουν τις τελευταίες μέρες της εξουσίας τους και της πιο αντιλαικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ στην Ελλάδα, από γιαλαντζί "σοσιαλιστική κυβέρνηση".
 
 
 
http://www.greekmoney.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...