Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Παίζουν το ύστατο χαρτί τους ως πιστοί υπηρέτες της Μέρκελ...


Γράφει ο Μαγια

Είναι άβουλοι, είναι μοιραίοι, είναι επικίνδυνοι, είναι καταδικασμένοι... Όσο παρατείνεται η παρουσία τους στην εξουσία, τόσο επιδεινώνεται η θέση της χώρας και το δράμα του λαού.

Αποκαλυπτικός ο γερμανός αναλυτής Νιλς Καντρίτσκε στη Deutsche Welle:
«Η γερμανική κυβέρνηση παρόλο που δεν θα αντιμετώπιζε θετικά μια εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο θεωρεί ότι ο Τσίπρας δεν είναι πλέον ο μεγάλος μπαμπούλας». Και προσθέτει: Στη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Άνγκελα Μέρκελ δύσκολα θα συζητούσε λεπτομέρειες του ελληνικού προγράμματος. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα συμφωνούσε σε αλλαγές χωρίς ισοδύναμα, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα των φορολογικών ελαφρύνσεων. «Ενδεχομένως θα του υπενθυμίσει ότι θα πρέπει επιτέλους να πληρώσουν οι φοροοφειλέτες, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη να κληθούν στο ταμείο εκείνοι που έβγαλαν τα κεφάλαια τους στο εξωτερικό», δηλώνει ο γερμανός αναλυτής.

Kαταρρέουν και οι τελευταίες ελπίδες της κυβέρνησης των εντελοδόχων για υποστήριξη της αφήγησής τους περί εξόδου από τα Μνημόνια και βιωσιμότητας του χρέους.

Σύμφωνα με το Spiegel, η Α. Μέρκελ θα επιπλήξει τον Ελληνα πρωθυπουργό για τη φοροδιαφυγή, ενώ ήδη ο Κλάους Ρέκλινγκ έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για κούρεμα του χρέους.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης προλειαίνει το έδαφος για τη διολίσθηση Σαμαρά σε λύσεις «made in Germany», δηλώνοντας στο πρακτορείο Bloomberg ότι «η διαγραφή του χρέους δεν αποτελεί επιλογή της Ελληνικής κυβέρνησης».

Το Βερολίνο δεν δείχνει να συναινεί στην προοπτική μιας «χαλάρωσης» της εποπτείας και αναμένεται να πιέσει για να επιβολή ενός νέου Μνημόνιου, ώστε να υποχρεώσει την Ελλάδα σε νέες δεσμεύσεις και στα επόμενα χρόνια.

Το μόνο που απασχολεί το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου, είναι πώς θα θα παρατείνει το χρόνο παραμονής του στην εξουσία και πως θα περιορίσει την ήττα του, αδιαφορώντας εάν καταστρέφει έτι περαιτέρω τη χώρα. Αδίστακτοι για τα επίχειρα της ανωμαλίας που σχεδιάζουν, κερδοσκοπώντας πολιτικά με τις τραπεζικές καταθέσεις, παίζουν το ύστατο χαρτί τους ως πιστοί υπηρέτες της Μέρκελ.

Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος δεν δείχνει διατεθειμένη να δώσει φιλί ζωής στην παραπαίουσα κυβέρνηση, όταν την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ προβάλλει ως ήρεμη δύναμη προ των πυλών.

Αλλά, ες αύριον τα σπουδαία...

ΥΓ. Ζυγώνει η ώρα που ο Μνημονιακός συφερτός θα έχει την τύχη της στυμμένης λεμονόκουπας!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...