Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Βουλευτές : Σύνταξη και μισθός στην ίδια τσέπη !


Βουλευτες : Συνταξη και μισθος στην ιδια τσεπη !

Μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2011, πήγες από δυο εισοδήματα λάμβαναν βουλευτές που στη συνέχεια εξελέγησαν δήμαρχοι ή περιφερειάρχες ή επέστρεφαν στην προηγούμενη θέση τους στο Δημόσιο.

Αυτό αποκαλύφθηκε από την απάντηση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Φίλιππου Σαχινίδη σε επίκαιρη ερώτηση της κυρίας Φωτεινής Πιπιλή. Ο κ. Σαχινίδης εξήγησε ότι μετά την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου τον Φεβρουάριο του 2011 οι συνταξιούχοι βουλευτές που καταλαμβάνουν θέση στο Δημόσιο, θα δικαιούνται μόνο το 30% της βουλευτικής σύνταξης και βέβαια τον μισθό τους από την νέα τους θέση.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για αρκετούς μήνες κάποιοι από τους συνταξιούχους βουλευτές που εξελέγησαν σε θέση δημάρχου ή περιφερειάρχη εισέπρατταν τόσο τη βουλευτική σύνταξη όσο και τον μισθό τους.

«Να κοπούν δια ροπάλου όλα όσα έχουν να κάνουν με παλαιοκομματικές εξαιρέσεις βουλευτών. Δεν είμαστε λαμόγια και δεν πρέπει να μας κρίνουν για τα συντεχνιακά ρουσφετολογικά προνόμια που έκαναν εδώ μέσα κάποιοι από τους παλαιούς», είπε σε υψηλούς τόνους η βουλευτής της ΝΔ κυρία Πιπιλή.


"Μαχαίρι" και στις δαπάνες του κοινοβουλίου
Μεγαλύτερο ψαλίδι στις κοινοβουλευτικές δαπάνες προγραμματίζεται από τον Προέδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, την ίδια ώρα που η συζήτηση περί προνομίων των βουλευτών δεν έχει κοπάσει.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξει δραστική μείωση έως και 20 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό της Βουλής το 2012, ο οποίος θα δοθεί στη δημοσιότητα την επόμενη εβδομάδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Πετσάλνικος προγραμματίζει στο πλαίσιο, αυτό την αναδιοργάνωση των διοικητικών διευθύνσεων της Βουλής και έχει δώσει εντολή προς το αρμόδιο γραφείο για να γίνει πλήρης καταγραφή όλων των διευθύνσεων, των διευθυντών και του έργου τους ώστε στην συνέχεια να προχωρήσει σε συνενώσεις.

Να σημειωθεί ότι ο στόχος δεν είναι να απολυθούν εργαζόμενοι αλλά να μειωθούν οι θέσεις διευθυντών και κατ επέκταση οι μισθολογικές δαπάνες. Επιπροσθέτως, ο κ. Πετσάλνικος σχεδιάζει περικοπές και στο γυμναστήριο της βουλής με κατάργηση προγραμμάτων όπως αυτό του χαμάμ.



http://www.pinnokio.gr/2011/10/blog-post_2140.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...