Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΕΓΙΝΑΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ




Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται πλέον η κυβερνητική παράταξη όπως απέδειξε και η σημερινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο κ. Βενιζέλος βρέθηκε αντιμέτωπος με το σύνολο σχεδόν των παριστάμενων βουλευτών!
Στόχος του υπουργού Οικονομικών ήταν να ενημερώσει τους συναδέλφους του για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα, όμως διαπίστωσε πολύ γρήγορα το βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί στο εσωτερικό του Κινήματος.
Έτσι, ενώ αρχικά ο κ. Βενιζέλος ισχυρίστηκε πως σε ότι αφορά στην χώρα μας: «Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο στην Ευρώπη», υποστήριξε ότι υπάρχουν δύο μπλοκ αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, το ένα είναι Γερμανία, Ολλανδία και το άλλο Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία: «Αυτές τις μέρες γίνεται μια συζήτηση για διεύρυνση του εγχειρήματος αντιμετώπισης του χρέους. Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού, ή θα καθηλωθούμε ή θα μας βγει».
Ακολούθως,
ισχυρίστηκε πως οι αποφάσεις της 21ης Ιούλιο ή θα διασφαλιστούν ή θα πάμε προς το καλύτερο: «Θέλουμε μια συμφωνία θεσμικά κατοχυρωμένη».
Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βενιζέλος ανέμενε κάποιες αντιδράσεις από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όχι όμως αυτό που ακολούθησε της εισήγησής του ξεπέρασε και που τον οδήγησαν αρκετές φορές να εκνευριστεί και να έρθει σε ευθεία αντιπαράθεση μαζί τους!
Το θερμόμετρο κτύπησε κόκκινο όταν αρχικά η Βάσω Παπανδρέου, ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Νίκος Σαλαγιάννης είπαν ότι πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες για να σωθεί η χώρα και επεσήμαναν την άρνηση της κοινωνίας να συμπαραταχθεί με την κατάσταση όπως την παρουσιάζει η κυβέρνηση, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Βενιζέλου ο οποίος τους ρώτησε αν υπονοούν πως πρέπει να προκηρυχθούν εκλογές, ενδεχόμενο που κατά τον υπουργό Οικονομικών θα αποβεί καταστροφικό για την χώρα.
Στην συνέχεια η Μιλένα Αποστολάκη υπενθύμισε στον κ. Βενιζέλο ότι η αφετηρία της προσπάθεια ήταν στις 5 Οκτωβρίου του 2009 και όχι τώρα, ενώ λίγο έλειψε να τιναχθεί η συνεδρίαση στον αέρα όταν ο Δημήτρης Κουσελάς ανέφερε πως το οικονομικό επιτελείο δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι σήμερα για να αντιμετωπίσει την φοροδιαφυγή και να εισπράξει τις οφειλές από τους μεγαλοφειλέτες, άποψη που εξόργισε τον κ. Βενιζέλο που σε έντονο ύφος ρώτησε τον βουλευτή: «Εσύ τι έκανες όταν ήσουν υπουργός;»
Ο κ. Κουσελάς αντεπιτέθηκε και είπε ότι: «...εγώ ήμουν υφυπουργός και όχι υπουργός, γι' αυτό και έφυγα, γιατί κυνηγούσα τους οφειλέτες...».
  ΝΙΚΟΣ ΤΣΑΝΑΚΑΣ


http://www.paraskhnio.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...