Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Ψεύτης, προδότης και θρασύς …σύντομα σε διακοπές παρέα με τον Άκη


Το χοντρό ψέμα του Παπακωνσταντίνου μεσ’ στα μούτρα μας. Ο άνθρωπος δεν παίζεται.




Αν ήταν δικηγόρος θα είχε καταδικάσει όλους τους πελάτες του στην χείριστη των ποινών. 
Και αυτό γιατί δεν λέει τα κατά συνθήκη ψεύδη αλλά ψέματα χοντροκομμένα και μάλιστα για πραγματικά γεγονότα και νούμερα.

Γιατί όλα αυτά;
Ο Παπακωνσταντίνου έδωσε το πρωί μια συνέντευξη στον Ευαγγελάτο μέσω διαδικτύου στο Newsit. Πολύς κόσμος έστειλε ερωτήσεις στείλαμε και εμείς μια σαν blog. Για καλή μας τύχη ο Νίκος έκανε την ερώτηση στον πρώην υπουργό.
Ερώτηση: Έχει μετανιώσει που ως υπουργός οικονομικών χώρας με πρόβλημα στον δανεισμό και ενόψει δανεισμού αποκάλεσε την χώρα τιτανικό; Ο ίδιος θα δάνειζε μια χώρα που ο υπουργός οικονομικών της έκανε το ίδιο; Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω θα το ξαναέκανε;
Απάντηση: Η χώρα πήγαινε σαν τον Τιτανικό με την κυβέρνηση Καραμανλή γιατί ο καπετάνιος κοιμόταν στην καμπίνα. Τα περίφημα σπρεντ τις επόμενες 6 εβδομάδες δεν κουνήθηκαν ρούπι. Απόδειξη ότι αυτή η δήλωση άφησε την χώρα να δανειστεί.
Ο Ευαγγελάτος έκανε μόνο την πρώτη ερώτηση στον αέρα. Για την δεύτερη και τρίτη δεν τέθηκε καν θέμα και αναρωτιέμαι γιατί. Εν πάσει περιπτώσει ο υπουργός απάντησε οτι ουδέν πρόβλημα ούτε στον δανεισμό, ούτε στην δήλωση, ούτε στα σπρέντ.
Μια παρένθεση πριν την αποκάλυψη του ψέματος:
Για να γίνουν ΟΛΑ αυτά που έγιναν, έπρεπε να συμβεί το εξής: Έπρεπε να βγει με κάποιο τρόπο η χώρα από τις αγορές.
Αυτό είναι ένα πολύ κομβικό σημείο, γιατί έτσι βρίσκεται στον αέρα χωρίς δανεισμό, έτσι γίνεται εξαιρετικά αδύναμη, έτσι περνάνε όλα τα μέτρα πολύ εύκολα.
Βγάλτε την Γερμανία απο τις αγορές και θα δείτε: Σε 3 ώρες θα έχει καταρρεύσει.
Γι’ αυτό επιμένω πολύ στο θέμα της βίαιης εξόδου απο τις αγορές και προσωπικά πιστεύω οτι στο μέλλον Παπακωνσταντίνου και Παπανδρέου θα δικαστούν γι’ αυτό τον λόγο.
Κλείνει η παράνθεση και πάμε στο ψέμα: 
Τα σπρέντ δεν κουνήθηκαν ρούπι τις επόμενες έξι εβδομάδες.
Δείτε στην φωτογραφία των ελληνικών σπρέντ δεκαετών ομολόγων το σημείο της δήλωσης και την συμπεριφορά των σπρέντ απο κει και πέρα.

Αρχές Φεβρουαρίου είχαν αρχίσει να υποχωρούν.
Και φρόντισε ο αρμόδιος υπουργός να τα ξανανεβάσει με μια δήλωση που σίγουρα δεν θα βοηθούσε, οπότε γιατί να την κάνει; Λες και ήθελε να βγούμε απο τις αγορές!
Γιατί εκτόξευση των σπρέντ σημαίνει αδυναμία δανεισμού και ΔΝΤ, είναι πολύ βασικό.
Συμπέρασμα;
Την ημέρα της δήλωσης, 16 Φεβρουαρίου 2010 τα σπρέντ ήταν στις 250 μονάδες και η χώρα δανειζόταν κανονικά. 8 εβδομάδες μετά, τα σπρέντ ήταν στις 950 μονάδες και η χώρα στο ΔΝΤ.
Αυτή είναι η σωστή απάντηση. Με τη διαφορά ότι αυτή οδηγεί στα ειδικά δικαστήρια.


himaira.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...