Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Υποχωρούν τα ποσοστά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ


thumb
Την κατιούσα έχει πάρει η επιρροή των δύο μεγαλύτερων κομμάτων, με συνέπεια τον κατακερματισμό του πολιτικού σκηνικού και εννιακομματική Βουλή, όπως δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα...
πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία η οποία προηγείται με 19%, και ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 14,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 13%, η Δημοκρατική Αριστερά με 12%, το ΚΚΕ με 11%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 11%, η Χρυσή Αυγή με 5%, ο ΛΑΟΣ με 3%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2%, η Δράση με 2% και τα υπόλοιπα κόμματα με 3,5%.
Ενδεικτικό επίσης είναι ότι εννέα στους δέκα ερωτηθέντες (89%) πιστεύουν πως δεν θα υπάρξει αυτοδυναμία μετά τις εκλογές. Το 52% δηλώνει ότι επιθυμεί κυβέρνηση συνεργασίας, έναντι 17% που θέλει αυτοδύναμη κυβέρνηση και 8% οικουμενική.
Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος συγκεντρώνει 18%, ενώ στη δεύτερη θέση, με ποσοστό 15%, ισοβαθμούν ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς και ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

 http://topontiki.gr/article/33736
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...