Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Εκλογές «θρίλερ» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις


Εκλογές «θρίλερ» δείχνουν οι δημοσκοπήσειςΕκλογικό θρίλερ στις 6 Μαΐου δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, με πλήρη – έως τώρα – ανατροπή του μεταπολιτευτικού σκηνικού.
Δεκαπέντε ημέρες πριν από τις κάλπες και τελευταία ημέρα παρουσίασης δημοσκοπήσεων, όλες οι μετρήσεις δείχνουν ότι το αθροιστικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων είναι μακράν χαμηλότερο του 50% ενώ έως και δέκα κόμματα φαίνονται να μπαίνουν στη νέα Βουλή.
Υπό το σκηνικό αυτό, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία μπαίνουν με όλα τα «όπλα» στη μάχη αύξησης της συσπείρωσής τους μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς ξεκίνησαν περιοδείες ανά την Ελλάδα.

Δημοσκόπηση της ALCO για την ΕΡΤ
Ενδιαφέροντα ευρήματα για την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου προκύπτουν από τη δημοσκόπηση της ALCO, που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΕΡΤ και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο της ΝΕΤ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία το αθροιστικό ποσοστό των δύο μεγάλων κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι 31,8%, καθώς το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 13,3% και η ΝΔ το 18,5%.
Σε ότι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει το 7%,ο ΛΑΟΣ το 3%,ο ΣΥΡΙΖΑ 7,9%,οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ το 2,7%,οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 8,3%,η Δημοκρατική Αριστερά το 6,6%,η Δημοκρατική Συμμαχία το 2,3%,η Χρυσή Αυγή 3,9%,ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος προσδιορίζεται στο 19,4%.
Στο ερώτημα ποιο είναι το βασικό κριτήριο επιλογής ψήφου το 41% απαντά η διαμαρτυρία για το μνημόνιο και τα κόμματα που το υπέγραψαν, το 40% τονίζει την ανάγκη να παραμείνουμε στην Ευρώπη και το ευρώ ενώ το 19% των ερωτηθέντων απαντά δεν ξέρω δεν απαντώ.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία στην επόμενη Βουλή θα συμμετέχουν 8 κόμματα.
ΠΗΓΗ: ert.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...