Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Δημόσιο ή Χάος ή απλά …Ελλάδα.

Απολύσεις 150,000;
Εφεδρεία;
Αξιολόγηση;
Αναδιοργάνωση Υπουργείων και ΝΠΔΔ;
Μπα…..Ελλάδα απλά.
Οι άνθρωποι δεν έχουν ιδέα από το Δημόσιο και δεν μιλάω για διορισμούς κομματικών στρατών και απλά ….μιλάνε.
Λοιπόν ας τα ξανά πούμε μήπως και ακούσουν αν και σε προεκλογική περίοδο είναι δύσκολο:
635.882 μόνιμοι και ΙΔΑΧ στο Δημόσιο και ας μπουν στην απογραφή να δουν. Από αυτούς 185.000 είναι εκπαιδευτικοί και πάνω από 200.000 στρατιωτικοί σώματα ασφαλείας διπλωμάτες και τομέας υγείας….πάνω από το 50%…

Το πρόβλημα στο δημόσιο είναι λοιπόν ένα ότι δεν είναι δημόσιο.
Γιατί; Γιατί κανένας δεν θέλει ένα οργανωμένο και λειτουργικό Κράτος…ούτε οι Δ Υπάλληλοι (η πλειοψηφία) ούτε η κοινωνία.
Γιατί; Γιατί απλά θέλουν ένα Κράτος είτε πελάτη είτε προστάτη. Να εφαρμόζει τους Νόμους στην κατσίκα του γείτονα και να μοιράζει τα …αγαθά σε όσους έχουν …πρόσβαση.
Αλλά ας δούμε προτάσεις που δεν είναι τίποτα άλλο από την υφιστάμενη κατάσταση….
Αν:
-δεν έχουμε 50+ Υπουργούς και Αναπληρωτές και Υφυπουργούς
-πάνω από 70 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες
-πάνω από 24,000 Νομικά πρόσωπα με αντίστοιχους Προέδρους ΔΣ γραμματείς και οδηγούς… o ευρύτερος Δημόσιος και Ιδιωτικός Τομέας που απλά ζει από το …Κράτος.
-10,000 αιρετούς
-πάνω από 1,500 μετακλητούς και συμβούλους
-αμέτρητες κυριολεκτικά …δημοτικές επιχειρήσεις από ωδεία έως προστασίας σαλιγκαριών…
Το δημόσιο θα έπρεπε να προσλάβει από πάνω κόσμο…μόνο που τότε δεν θα μπορούσαν να “εξυπηρετούν” και να “τακτοποιούν” κόμματα συνδικαλιστές και σωτήρες….τους πελάτες.
Πως πχ ο κάθε κύριος Ρέππας θα είχε μετατάξει από τον “ευρύτερο” δημόσιο τομέα στο Κράτος υπαλλήλους εκτός ΑΣΕΠ;
Μιλάμε όλοι για απολύσεις και κουραφέξαλα…ας απολυθούν αύριο 100,000 Δ Υπάλληλοι δεν θα γλιτώσουμε ούτε το 1/10 των χρημάτων από όσο στοιχίζουν οι εκλογές της 6ης Μαίου…τι θα γίνει με την ορκωμοσία οποιασδήποτε κυβέρνησης έστω και ως αποτέλεσμα όχι εκλογών αλλά ανασχηματισμού;
-Κάθε νέος Υπουργός Αναπληρωτής Υφυπουργός Γενικός Γραμματέας και Ειδικός Γραμματέας θα φέρει μια στρατιά συμβούλων – μετακλητών- Δ/ντων Γραφείων – Δ/ντων Πολιτικών Γραφείων και θα αρχίσει να μοιράζει και να τοποθετεί Προέδρους, ΔΣ, Μέλη Επιτροπών, Γραφεία Τύπου στα 24,000+ Νομικά Πρόσωπα που ανήκουν στον τομέα …. επιρροής του….αφού πρώτα αλλάξουν Η/Υ πολυθρόνες γραφεία τηλέφωνα τηλεοράσεις μοκέτες κ.λ.π.
-Θα αλλάξει Δ/ντες υπαλλήλους και θα “τακτοποιήσει” ….διωγμένους ανάλογα με τα τηλέφωνα μπιλιετάκια και λοιπά …προσόντα
-θα αρχίσει τις μελέτες, τις αναθέσεις τα επιχειρησιακά προγράμματα και τις προμήθειες έως ότου αντικατασταθεί από τον …..επόμενο σωτήρα, καθώς δουλειά του είναι η εξασφάλιση της ροής των αλληλοεξυπηρετήσεων και η διανομή της πίτας..
….& αυτό γίνεται όχι σε κάθε κομματική αλλαγή Κυβέρνησης αλλά και σε κάθε …ανασχηματισμό….με τις τοποθετήσεις να  ”χρωστούν και να οφείλουν” να ανταποδώσουν τις τοποθετήσεις τους σε ένα δίκτυο
γνωστών φίλων μελετών προμηθειών και …εντολών. Αυτό είναι το αληθινό επαχθές χρέος που έχουν δημιουργήσει οι σωτήρες και οι ενέργειες των επιλογών τους…
Μα είναι ένοχοι όλοι; …θα μπορούσε κάποιος να ανταπαντήσει …καθώς στις Δημοκρατίες δεν υπάρχει καθολική ευθύνη και η ισοπέδωση της ομοιομορφίας του φασισμού….είτε είναι εθνικοσοσιαλιστικός
ή απλά κομμουνιστικός του πρόσφατου παρελθόντος του 20ου  αιώνα.
Στην χώρα μας όμως δεν είχαμε δεν έχουμε και δεν θα έχουμε Δημοκρατία αν δεν αποκτήσουμε δομές και λειτουργίες.
Αν δεν γίνουμε Κράτος.
Γιατί για να έχεις Δημοκρατία πρέπει να έχεις πολίτες που να έχουν παιδεία….και όχι αιτήματα εξυπηρετήσεων.
Τι θα μπορούσε να γίνει λοιπόν;
Να εφαρμοστούν οι Νόμοι:
-Αν 1/6/2012 όποιο ΝΠ επιχορηγείται επιδοτείται χρηματοδοτείται από το Δημόσιο 50%+ δεν παίρνει 1 € αν είναι… ζημιογόνο.Ας κλείσει ο ραδιοφωνικός σταθμός Πέρα Παναγιάς ή το ΚΑΠΗ Περιστερίου και όποιος έχει προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ να απολυθεί.
-Τα 24,000+ ΝΠ να γίνουν 1,000
-Οχι μετακλητοί και σύμβουλοι και ΔΣ αλλά στελέχωση θέσεων με Δ Υ….για να μην πούμε για τους συνταξιούχους που συνεχίζουν να ….προσφέρουν.
-Κανένας νέος Η/Υ στο Δημόσιο υπάρχει κάλυψη 103% …που είναι σε αποθήκες για να πάρουμε νέες …γραφομηχανές.
-Λειτουργία ενός ΟΠΣ ΚΑΘΟΛΙΚΑ που θα το σχεδίαζαν και θα το υλοποιούσαν τα ΑΕΙ χωρίς ένα € …στον ιδιωτικό τομέα …όχι άλλο TAXIS ΑΠΔ και SIEMENS…μια απλή βάση δεδομένων
που απλά θα έδειχνε μια στατική εικόνα το που είμαι και γιατί όχι σύνθετες και πολύπλοκες διαδικασίες καθώς για να περπατήσεις πρώτα πρέπει να μπουσουλήσεις …και η χώρα είναι αραχτή
στα …πακέτα των χρηματοδοτήσεων και στο μοίρασμά τους…από το 1950 και μετά.
Θα ήταν ο προϋπολογισμός όχι ισοσκελισμένος αλλά πλεονασματικός …2/6/2012…μόνο που οι κομματικοί στρατοί ΜΜΕ και “ιδιώτες προμηθευτές” θα είχαν ξεκινήσει επανάσταση.
Ο Δημόσιος Τομέας λοιπόν έχει και παθογένειες και δυσλειτουργίες και ο κόσμος  που χρηματίζεται πρέπει να απολυθεί, ενώ πρέπει να αξιολογηθούν ….αλλά από ποιους; από τους δημιουργούς του Χάους;
Από τις σκοπιμότητες των …επιλογών;
Γεγονότα λοιπόν που συμβαίνουν και θα συμβαίνουν γιατί τα κόμματα οι ιδιώτες οι συνδικαλιστές και μερίδα Δ Υπαλλήλων εξυπηρετούνται βολεύονται και τρώνε εις υγείαν των κορόιδων.
Το να μιλάνε για λειτουργία του Δημοσίου: κόμματα (ΟΛΑ της ΒΟΥΛΗΣ), συνδικαλιστές, φορείς προμηθευτών δεν είναι γελοίο αλλά κωμικοτραγικό και το μόνο που έχει αποτέλεσμα είναι ορισμένοι “εκπρόσωποι και λειτουργοί” Ανεξάρτητων και Αδέσμευτων ….τομέων της ζωής του τόπου να ….τακτοποιούνται σε ΔΣ, Γραφεία και ανεξάρτητες αρχές.
Μας δουλεύουν λοιπόν και μας απομυζούν οδηγώντας τη χώρα σε μαρασμό και αφανισμό.
Ο δρόμος για την κόλαση είναι εξάλλου στρωμένος από αγαθές προθέσεις…
Πως μπορούν να εφαρμοστούν οι παραπάνω προτάσεις;
- Μα …εφαρμόζοντας τους Νόμους: κανένας νέος Νόμος χωρίς εμπεριστατωμένη Δημοσιονομική ανάλυση των επιπτώσεων εφαρμογής του ανά άρθρο & παράγραφο  και όχι οι εκθέσεις ιδεών των άσχετων ως επί το πλείστον του Γ.Λ.Κ. που έχουν κατεβάσει στυλό επειδή σε βάθος τριετίας θα περικοπούν τα ΔΙΒΕΤ και θα αντικατασταθούν από την επίτευξη …στόχων..
-λαιμητόμος: κλείσιμο και συγχώνευση σε ένα βράδυ 24,000 ΝΠ σε 1,000 του στενού του ευρύτερου και του …πλατύτερου Δημόσιου Τομέα….πχ με 22% ανεργία δεν με ενδιαφέρει ούτε το Μέγαρο της Πρωτεύουσας ούτε το Μέγαρο της Συμπρωτεύουσας ούτε τα ΔΣ τους….
Εφικτό; Στο χέρι μας καθώς για να υπάρξει Δάσος θα πρέπει να υπάρχουν δέντρα και όχι …θερμοκήπια.

ΥΓ
πχ μιλάνε για έσοδα και στόχους όταν όπως έγραφαν τα ΜΜΕ το 2000 οι θέσεις
του υπαλλήλου στις εφορείες είχαν κοστολόγηση …10,000,000 .
Αντε ….με τους εκσυγχρονισμούς, τις αναδιοργανώσεις, τις ανασυγκροτήσεις και τους ειδικούς Παυλόπουλους Ρόβλιες και Ρέππες …. ας είναι “λίγο καλά” ο Ραγκούσης που με τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (που θα έπρεπε να είναι ηλεκτρονική βιβλιοθήκη και ψηφιοποιημένο αρχείο και όχι ο αχταρμάς του …πίνακα ανακοινώσεων …αλλά έστω) μπορεί να έστω να βλέπει όλος ο κόσμος πόσο στοιχίζουν …τα κρουασάν και τα πατάκια κάθε παχύδερμου κοπρίτη. Οι εξυπηρετήσεις των κολλητών και η εκδούλευση των αφεντικών.

Καλό Πάσχα λοιπόν γιατί Ανάσταση δεν προβλέπεται
όσο για την Δευτέρα Παρουσία …ας μου βάλλουν απουσία.


 http://asimonis.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...