Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Απελευθερώνονται οι ομαδικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Ετοιμαστείτε για τραγικές στιγμές από δω και πέρα...


ΑΠΟΦΑΣΗ - ΒΟΜΒΑ!!! Απελευθερώνονται οι ομαδικές ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Ετοιμαστείτε για τραγικές στιγμές από δω και πέραΤο Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, συνεδρίασε το βράδυ της Τετάρτης και αποφάσισε να απελευθερώσει το πρώτο σχέδιο ομαδικών απολύσεων για την Χαλυβουργία της Ελλάδος
Ομαδικές απολύσεις για πρώτη φορά μετά από 30 και ..
πλέον χρόνια, ενέκρινε μετά από πολύωρη συνεδρίαση το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.
Με ψήφους 4-3 ενέκρινε την απόλυση των 54 από τους 95 εναπομείναντες εργαζόμενους στη Χαλυβουργία Ελλάδος στο εργοστάσιο του Ασπροπύργου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο», το αίτημα απέρριψαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών και ένας υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Εργασίας, καθώς η εταιρεία παρουσίασε ελλιπή στοιχεία, χωρίς να κατορθώσει να πείσει για την αναγκαιότητα των απολύσεων.
Μάλιστα, δεν απάντησε καν στο ερώτημα γιατί ζητά να εγκριθούν οι απολύσεις περισσότερων από τους μισούς εργαζόμενους, την ώρα που προχωρά σε επενδύσεις και εισαγωγές χάλυβα από το εξωτερικό. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το αίτημα υπερψήφισαν οι δύο εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων, ο σύμβουλος του υπουργού Εργασίας και η γενική γραμματέας του υπουργείου, Άννα Στρατινάκη.
Η απόφαση έρχεται μια μέρα μετά και την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η οποία αναφέρει ρητά ότι η χώρα μας θα πρέπει το φθινόπωρο να επανεξετάσει το καθεστώς των ομαδικών απολύσεων, που αυτή την στιγμή θέτουν ως όριο το 5% του προσωπικού ανά μήνα για τις επιχειρήσεις που απασχολούν περισσότερα από 30 άτομα.
Η απόφαση αφήνει έκθετη την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς αποδεικνύεται ότι ο ανασχηματισμός δεν ήταν παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα και η σκληρή πολιτική της λιτότητας παραμένει ο κύριος άξονας της συγκυβέρνησης.
newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...