Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Συνεχίζουν το θέατρο οι «πράσινοι» για να αποφύγουν την οργισμένη αντίδραση του λαού


Τους θεατρινισμούς συνεχίζουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γλιτώσουν την οργή των πολιτών για τις διαχρονικές συμπεριφορές τους. Την ίδια ώρα κάποιοι κάνουν τους... αντιμνημονιακούς, άλλοι με επιστολές επιχειρούν να κρατηθούν βουλευτές με την ταυτόχρονη παραμονή μέχρι το... 2013 του Λουκά Παπαδήνου, ενώ άλλοι επιχειρούν να πείσουν ότι θα μας ξανασώσουν, ψηφίζοντας με κλειστά μάτια, για άλλη μια φορά, «ναι» σε όλα.


Ηδη, οι Δ. Καρύδης, Βάσω Παπανδρέου, Γ. Αμοιρίδης, Οδ. Βουδούρης, Χ .Μαγκούφης, Γ. Μιχελογιαννάκης και Στ. Κουτμερίδης διαμηνύουν ότι δεν θα ψηφίσου, τουλάχιστον αν δεν αλλάξουν συγκεκριμένες διατάξεις. Τις δικές τους προϋποθέσεις βάζουν και άλλοι (π.χ. Χ. Καστανίδης, Λ. Κατσέλη), ενώ επανέρχεται το σενάριο των παραιτήσεων βουλευτών, με πολλούς να εκτιμούν ότι μπορεί να φτάσουν τις 40 (!), αφού «αυτό το πράγμα οδηγεί στον εκβαλκανισμό της Ελλάδας», όπως λένε.

Η πρώτη σύσκεψη μεταξύ των επιτελών του Γ. Παπανδρέου ξεκίνησε χθες χωρίς αυτόν, ο οποίος συμμετείχε μόνο τηλεφωνικά από το σπίτι του, προτιμώντας να διαβάσει μόνος το κείμενο. Αργότερα, έφτασε στη Βουλή για να συμμετάσχει σε νέα σύσκεψη, με τους Π. Μπεγλίτη, Μ. Καρχιμάκη, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπα, Ν. Αθανασάκη και Ρεγγίνα Βάρτζελη, ενώ αργότερα προστέθηκαν και οι Ευ .Βενιζέλος και Γ. Κουτρουμάνης. Το κλίμα ήταν ιδιαιτέρως βαρύ, αντίστοιχο του σκληρού «πακέτου» μέτρων, για το οποίο μάλιστα ο κ. Κουτρουμάνης διαβεβαίωνε ότι περιέχει το ένα τρίτο μόνο των αρχικών αξιώσεων της τρόικας, δίνοντας το στίγμα της συμφωνίας. Με την αίσθηση ότι όλα είχαν συμφωνηθεί μεταξύ Παπανδρέου - Βενιζέλου από πριν έφυγαν και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες, οι οποίοι όμως δεν συμφώνησαν σε όλα.

Ο Χρ. Πρωτόπαπας, άλλωστε, επιμένει ότι δεν θα ψηφίσει την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ στον εφαρμοστικό νόμο που θα έλθει σε 15 μέρες, ενώ πολλοί βουλευτές του κόμματος δεν προτίθενται να ψηφίσουν καν το «πακέτο» όπως θα έρθει στη Βουλή την Κυριακή (PSI, υποχρεωτική ένταξη ομολογιούχων που δεν θα συμμετείχαν, ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών και πλαίσιο συμφωνίας), αποστασιοποιούμενοι από το Μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ.

Εν τω μεταξύ, η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα συγκληθεί πιθανότατα το Σάββατο, δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας, ενώ δεν πέρασε η ιδέα μυστικής ψηφοφορίας στην Κ.Ο. Το δίλημμα πάντως μπαίνει και πάλι εκβιαστικά, με τον Μ. Παπαϊωάννου να τάσσεται χθες υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, για να μη γίνει η χώρα «Αλβανία του παρελθόντος» και τον Π. Γερουλάνο να επιμένει στην ανάγκη παραμονής στο ευρώ. Υπέρ του Μνημονίου τάχθηκε ο Ν. Αλευράς, ενώ, παρά τις δηλώσεις της ότι το σκέφτεται αν θα ψηφίσει η Ελενα Παναρίτη, δήλωσε χθες ότι «η χρεοκοπία δεν είναι ωραίο πράγμα».

 http://www.dimokratianews.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...