Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Κόβουν τις συντάξεις για να κλείσει η τρύπα


Τελικώς, η λύση που βρέθηκε ήταν τόσο απλή, που παραπέμπει στο …αυγό του Κολόμβου.

 Μπροστά στο ενδεχόμενο να ναυαγήσει ένα οικονομικό πρόγραμμα αξίας πολλών δις ευρώ, το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την πρωτοβουλία και «κόβει» λίγο απ όλων των ειδών της συντάξεις για να βρεθούν τα περίφημα, πλέον, 325 εκατ. ευρώ, που απειλούν για μια ακόμα φορά τη νέα σύμβαση.


Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι χθες, κατά την τηλεδιάσκεψη, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος προϊδέασε τους Ευρωπαίους ομολόγους του, χωρίς ωστόσο να τους δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, γεγονός το οποίο, όπως έγινε γνωστό αργότερα, μάλλον τους εκνεύρισε.

Επιφυλάχτηκε πάντως να αναπτύξει το σχέδιο σε λεπτομέρειες στην επόμενη σύνοδο τους, η οποία θα γίνει δια ζώσης στις Βρυξέλλες την Δευτέρα. Ωστόσο, το πλάνο δεν είναι και ιδιαιτέρως σύνθετο, για να θέλει πολύ επεξεργασία.

Όπως εξηγείται αρμοδίως, αυτό το οποίο θα γίνει τελικά θα είναι να περικοπούν από λίγο όλων των ειδών οι συντάξεις και κυρίως οι επικουρικές και αυτές των ευγενών ταμείων, ενώ αν χρειασθεί θα πέσει και μικρό ψαλίδισμα στις υπόλοιπες κύριες.

Αυτό το οποίο προείχε για το Μέγαρο Μαξίμου ήταν να κρατηθούν στο μέτρο του δυνατού οι πολιτικές ισορροπίες, καθώς, ως γνωστόν, με τις περικοπές στις επικουρικές συντάξεις διαφωνούσε η ΝΔ και με τις περικοπές στις κύριες το ΠΑΣΟΚ.

Με τη λύση που προωθείται, εκτιμάται ότι δεν θα θιγεί κανείς σχηματισμός ιδιαίτερα.

Βεβαίως, υπάρχει και η άλλη θεώρηση των πραγμάτων, που «λέει» ότι μπορεί να θιγούν και όλοι, αλλά αυτή τη στιγμή περιθώρια για νέες καθυστερήσεις δεν υπάρχουν επ’ ουδενί. Γι αυτό και προκρίθηκε η λύση που προκρίθηκε …


 http://www.on-news.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...