Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΣΕ ΚΡΙΣΗ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ - ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΣΤΗΝ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!



Κρίση στον κυβερνητικό συνασπισμό καθώς η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις θέσεις της και ο Β. Βενιζέλος αντέδρασε έντονα στην αναγγελία από τον πρωθυπουργό της λήξης της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.
Παράλληλα όμως η ένταση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ λίγο πριν την κατάθεση των μέτρων και του προϋπολογισμού στη Βουλή εντείνει την κρίση στις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων.



Σκανδαλίδης και Χρυσοχοΐδης αμφισβήτησαν τις μέχρι τώρα κινήσεις Βενιζέλου χαρακτηρίζοντας της επικοινωνιακά κόλπα.
Ο Β. Βενιζέλος πέρασε στην επίθεση λέγοντας ότι τα όσα ακούστηκαν είναι «επικοινωνιακές κουτσουλίτσες αδύναμων ανθρώπων».

Ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησαν στον κ. Βενιζέλο με τον πρώτο να λέει ότι δεν θα πρέπει να ψηφιστούν τα μέτρα και τον δεύτερο να σημειώνει ότι «οι δικές του στρατηγικές έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές».

«Για ποιες αποκρατικοποιήσεις μιλάμε; Πώς μπορεί ένας βουλευτής να εμπιστευθεί ότι όλα θα γίνουν με διαφάνεια, όταν ο διοικητής της Αγροτικής έβγαλε τα λεφτά του στο εξωτερικό» και συνέχισε: «Ψήφιση των μέτρων, ισοδυναμεί με παραχώρηση εθνικής κυριαρχίας. Να μην ψηφίσει τα μέτρα το ΠΑΣΟΚ» είπε ο Κ. Σκανδαλίδης και άσκησε έντονη κριτική στον Πρωθυπουργό λέγοντας ότι «θέλει να λύσει το πρόβλημα των τραπεζιτών».

«Πρόεδρε, οι στρατηγικές που έχεις ακολουθήσει έχουν οδηγήσει σε κουτσουλιές» είπε ο Μ. Χρυσοχοΐδης και συνέχισε: «Έχω θεμελιώδη διαφωνία με την αφήγηση σου. Οι εκλογές έγιναν για να αλλάξει ρότα η χώρα και να αλλάξει η οικονομική συνταγή. Τσαλαπατήθηκε η προγραμματική συμφωνία. Λέγαμε ψέματα στο λαό και αυτά οδήγησαν στον εκφασισμό. Οι προϋποθέσεις έχουν προσπεραστεί με μεγάλη ευκολία. Δεν υπάρχει καμία συζήτηση για αναπτυξιακές πολιτικές».
Αντίθετα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης υπεραμύνθηκε της ψήφισης των μέτρων και άφησε αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη: «Υπηρετήσαμε το ψέμα τόσα χρόνια , φορτώσαμε 150 δισ. τα ασφαλιστικά ταμεία, σήμερα συζητάμε αν θα υποστηρίξουμε το επίδομα γάμου ή όχι. Η μη ψήφιση των μέτρων ισοδυναμεί με σκότος και χάος».

Η ένταση στην ΚΟ κορυφώθηκε όταν ο Γιώργος Ντόλιος ζήτησε από τους βουλευτές που δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα να παραδώσουν την έδρα τους. «Δεν παραδίδω καμία έδρα, δεν θα ψηφίσω και θα παραμείνω στο ΠΑΣΟΚ. Πουλήσατε την Ακρόπολη της Ηπείρου με αδιαφάνεια (Δωδώνη) και μου λέτε να εμπιστευθώ τις αποκρατικοποιήσεις;» απάντησε ο βουλευτής Ιωαννίνων Μιχάλης Κασσής, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα.
ekriktiko.gr


 http://www.madatoforos.com/2012/10/blog-post_6836.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...