Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ «ΜΑΣΑΖ» ΣΕ ΣΥΓΓΡΟΥ ΚΑΙ ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ - Ποιούς φοβούνται για ανταρσία σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου


Ποιούς φοβούνται για ανταρσία σε ΝΔ- ΠΑΣΟΚ για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου«Βαρύ» είναι το κλίμα στις κοινοβουλευτικές ομάδες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, καθώς αρκετοί βουλευτές αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο το οποίο...
θεωρείται εναρκτήριο λάκτισμα για τις απολύσεις στο δημόσιο, με πρώτους στόχους να είναι οι δημοτικοί αστυνόμοι και οι σχολικοί φύλακες.
Η «γκρίνια»...
που υπάρχει σε πρώτη φάση στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στο ΠΑΣΟΚ, προέρχεται κυρίως από βουλευτές που προέρχονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και ενδεχομένως να σχεδιάζουν επιστρέψουν εκεί αναφέρει η Ημερησία, με την Συγγρού να προσπαθεί να κάνει «μασάζ» στους απρόθυμους βουλευτές.
Ποιοι είναι οι «αντάρτες» και ποιοι οι «αβέβαιοι»
Οπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας η πιο δυναμική αντίδραση προέρχεται από τον Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος δεν έχει κρύψει την διάθεση του να διεκδικήσει τη θέση του δημάρχου Αθηναίων τον επόμενο Ιούνιο και έχει αφήσει μέχρι στιγμής ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει το άρθρο για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας.
Στους «αντάρτες», ανήκει και ο βουλευτής Τρικάλων Μιχάλης Ταμήλος, ο οποίος είναι πρώην δήμαρχος Τρικκαίων και φέρεται να είναι επίσης ενδιαφερόμενος για επιστροφή στον δημαρχικό θώκο. Ο κ. Ταμήλος, έχει εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια του και ζητά την αποκατάσταση όχι μόνο των δημοτικών αστυνομικών αλλά και των σχολικών φυλάκων.
Τους προβληματισμούς του κ. Κακλαμάνη και του κ. Ταμήλου, συμμερίζεται και ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης ο οποίος προέρχεται επίσης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στους «αβέβαιους» βουλευτές της ΝΔ φέρονται να ανήκει και ο Γιώργο Βλάχο ο οποίος σύμφωνα με το δημοσίευμα τηρεί στάση αναμονής.
Βαρύ το κλίμα και στο ΠΑΣΟΚ
Οι αντιδράσεις φαίνονται να είναι ακόμη πιο έντονες στο ΠΑΣΟΚ, ωστόσο το «μασάζ» στους βουλευτές που αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο φαίνεται πως απέδωσε καθώς οι βουλευτές που αντιδρούν στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας με επικεφαλής τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάρη Κουκουλόπουλο, φαίνεται πως τελικά αποδέχονται την ρύθμιση που προωθεί ο Γιάννης Μιχελάκης που δίνει μέχρι το 10% της δημοτικής αστυνομίας που θα ενταχθεί στην ΕΛ.ΑΣ να εκτελεί καθήκοντα προς όφελος της αυτοδιοίκησης, όπως ο έλεγχος στάθμευσης, ενώ αβέβαιη είναι και η στάση που θα κρατήσει ο Μιχάλης Κασσής.
Ωστόσο, κανείς δεν εγγυάται εάν θα ξεσπάσει ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ το φθινόπωρο με αφορμή το φορολογικό από τους βουλευτές Γιάννη Δριβελέγκα, Θεοδώρα Τζάκρη, Γιώργο Ντόλιο, Γιάννη Κουτσούκο και κυρίως τον Κώστα Σκανδαλίδη.



iefimerida.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...