Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Φασούλι το φασούλι, αδειάζει το σακούλι…


Διαχειρίζονται το δημόσιο χρήμα σαν… χαρτοπετσέτες, τη στιγμή που το πληρώνουν με το αίμα τους και με πολλές στερήσεις οι Έλληνες φορολογούμενοι.
«Αρχή άνδρα δείκνυσι» λέγανε οι αρχαίοι μας πρόγονοι και κατά τα γενόμενα, φαίνεται πως οι διασώστες μας όχι μόνο δεν έχουν σκοπό να μας διασώσουν, αλλά αντίθετα, απολαμβάνουν την πρόσκαιρη εξουσία τους με κάθε τρόπο και μέσο και φυσικά στην «καμπούρα» του «χρήσιμου ηλίθιου» φορολογούμενου Έλληνα πολίτη.



Διάβασα χθες σε μια κυριακάτικη εφημερίδα πως φέτος και μέχρι σήμερα η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών, δηλαδή η ΕΕΤΤ, αγόρασε 150 κιλά καφέ για τις ανάγκες της.
Έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό.
Αν μια κουταλιά καφέ έχει βάρος 7 γραμμάρια, το 1 κιλό βγάζει 140 καφέδες που το πολλαπλασιάζω με τα 150 κιλά και μου βγαίνουν 21.000 καφέδες.
Μα καλά, δεν τρέμουν από τα νεύρα τους εκεί στην ΕΕΤΤ;
Ή έχουν ανοίξει καφετέρια και δεν το ξέρω.
Θα μου πείτε πως τόσος κόσμος μπαίνει και βγαίνει, μπορεί πραγματικά να χρειάζονται τόσους καφέδες.


Αλλά αυτό που με εξόργισε ήταν το άλλο. Ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ παίρνει την κυριακάτικη εφημερίδα της επιλογής του στο σπίτι με τα έξοδα της ΕΕΤΤ.
Δηλαδή με τα δικά μας λεφτά!
Θα μου πείτε, πώς κάνεις έτσι για μια εφημερίδα, αλλά δεν είναι έτσι…
Τη στιγμή δηλαδή που όλοι κόβουμε απ’ όπου μπορούμε και ο κόσμος καίγεται στις τηλεπικοινωνίες που η ΕΕΤΤ θεωρητικά εποπτεύει, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ διαβάζει την εφημερίδα του σπίτι με τα δικά σας και τα δικά μου λεφτά!


Με εξοργίζει ακόμα πιο πολύ που η ΕΕΤΤ έχει ήδη συνδρομή σε εταιρεία που κάνει αποδελτίωση στα δημοσιεύματα των εφημερίδων, όμως ο πρόεδρος δεν θα μπορεί όπως καταλαβαίνω να την χρησιμοποιήσει.
Ντροπή, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω.
Καφές και εφημερίδα πληρωμένα από μας.
Γιατί όχι; Τα συνήθη υποζύγια των "ταγών" καλούνται να εκπληρώσουν το προγονικό τους καθήκον και να ικανοποιήσουν στο έπακρο τον ρόλο που τους επιφυλάσσει η "δημοκρατία" των διασωστών...


Σε μία άλλη παλαιότερη περίπτωση, υπάλληλος κάποιου Δήμου της Ελλάδας και συγκεκριμένα λογιστής, που συνενώθηκε (βάσει Καλλικράτη) με άλλο Δήμο, πήγε στον Δήμαρχο για να του πει πως θα πάει στον άλλο Δήμο να πάρει με το στικάκι του τα οικονομικά του Δήμου προκειμένου αυτά να ενσωματωθούν στα λογιστικά του συγχωνευμένου Καλλικρατικού Δήμου.
Η απάντηση που εισέπραξε από τον Δήμαρχο ήταν κάθετα αρνητική, με το αιτιολογικό ότι έχει γίνει ανάθεση αυτού του έργου.
Ο υπάλληλος λογιστής του Δήμου αναγκαστικά σιώπησε και δεν πήγε.
Όμως, μετά την πάροδο λίγου χρόνου έπεσε στα χέρια του τιμολόγιο για πληρωμή από την πλευρά του Δήμου, για το συγκεκριμένο "έργο".
Το ποσό ήταν 10.000 ευρώ!!!
Φαίνεται πως η μεταφορά σε ένα USB στικ (φορητή μονάδα αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων), ήταν κάτι πολύ δύσκολο...
Προφανώς κοροϊδευόμαστε... Δεν εξηγείται αλλιώς.
Όμως, όσο σκέφτομαι πως αυτού του τύπου οι "διασώστες" συνεχίζουν ακάθεκτοι το... έργο τους, με πιάνει τρέλα.
 
 
 http://kostasxan.blogspot.gr/2013/07/blog-post_39.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...