Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Bild: Είναι αγνώμονες οι Έλληνες και αντιμετώπισαν με μίσος και κακία τον Σόϊμπλε


c0a46adf0aab6cbaf958598692d9958e_M.jpg
«Είσαι τρελός;», γράφει η Bild απευθυνόμενη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κι εξηγεί: «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών πήγε στην Αθήνα με 100 εκατ. ευρώ στις βαλίτσες του και αντί για ευχαριστώ, εισέπραξε μίσος και κακία». Το δημοσίευμα τονίζει…

ότι η επίσκεψη του Σόιμπλε στην Αθήνα έγινε σε ένδειξη φιλίας, κάτι που οι αγνώμονες Ελληνες δεν αναγνωρίζουν.
«Δεν είπε μόνο θερμά λόγια στους Ελληνες», γράφει ο συντάκτης του άρθρου «υπέγραψε και επιστολή προθέσεων για ένα «ταμείο ανάπτυξης» 100 εκατ. ευρώ από την γερμανική αναπτυξιακή τράπεζα KfW, παρέχοντας περαιτέρω βοήθεια στην κρίση». «Αντί για ευχαριστώ, ωστόσο, εισέπραξε για άλλη μια φορά το μίσος και την κακία της Αθήνας!».
Το δημοσίευμα τονίζει ότι ήταν προσβολή να συμπέσει η συνάντηση του Σόιμπλε με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μαξίμου με την επίσκεψη του «αριστερού πολιτικού στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και να του θέσει το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων».
«Είναι απίστευτο να ζητούν οι Ελληνες 108 εκατ. ευρώ από του Γερμανούς ως αποζημίωση για Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο!», γράφει και συνεχίζει: «Σε συνέντευξη Τύπου το βράδυ ο κ. Σόιμπλε κατέστησε σαφές ότι η Γερμανία εξακολουθεί να έχει μια ηθική ευθύνη, όμως το ζήτημα των αποζημιώσεων διακανονίστηκε από τη συμφωνία του Λονδίνου για το χρέος».
Το δημοσίευμα κάνει λόγο και για το επίπεδο ασφαλείας στην Αθήνα. «Η πόλη ήταν αποκλεισμένη, με 3.500 αστυνομικούς και ακροβολισμένος ελεύθερους σκοπευτές».


 http://www.gkourou.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...