Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Μας δουλεύουν "ψιλο γαζί" οι Αλβανοί! «Ο Κόλα μπαινοβγαίνει στην Αλβανία»


Να μετακινούνται ανενόχλητοι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας εμφανίζει τους δραπέτες των Τρικάλων συγγενής δύο εξ αυτών σε συνέντευξή του σε αλβανική εφημερίδα.
Στον ισχυρισμό αυτό προχώρησε ο Αμπτουλά Σινάν, αδελφός του Φλαμούρ Μουράτ Σινάν και θείος του Ερμίρ Σινάνι, δύο εκ των καταζητούμενων δραπετών.

Η συνέντευξη δόθηκε....
στην αλβανική εφημερίδα Gazeta Shqiptare με αφορμή την κηδεία των Έντισον και Φλαμούρ Λίκα, των δύο δραπετών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους Έλληνες αστυνομικούς στις 2 Ιουλίου.
Η εφημερίδα, η οποία, προκλητικά, υποστηρίζει ότι οι δύο δραπέτες «σφαγιάστηκαν από την ελληνική αστυνομία με 153 σφαίρες», προσπάθησε να προσεγγίσει συγγενείς και φίλους των κακοποιών για να συλλέξει πληροφορίες.
Στη συνέντευξη, ο Αμπτουλά Σινάν, αποκαλύπτει ότι ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και κάποιοι από τους φίλους τους, βρίσκονταν στην Αλβανία πριν από ένα μήνα με στόχο να πάνε στο Κόσσοβο αλλά τελικά επέστρεψαν στην Ελλάδα.
«Ξέρω μόνο τρία παιδιά, τα τέσσερα άλλα παιδιά δεν τα ξέρω.
Στο σπίτι μου, στο Shullaz, έχει έρθει ο Κόλα και οι υπόλοιποι, και τους έχω φιλοξενήσει ως φίλους του ανιψιού μου.
Αυτοί ξεκίνησαν μαζί πριν ένα μήνα για την Ελλάδα. Θέλω να ξέρετε ότι οι κατηγορίες για τον ανιψιό μου και τους φίλους του, σχετικά με τις δυο δολοφονίες και την κλοπή χρημάτων από την τράπεζα στη Λάρισα, δεν είναι αληθινές, μιας και εκείνες τις μέρες ο ανιψιός μου με τους φίλους του ήταν εδώ», αναφέρει στην εφημερίδα ο Αμπτουλά Σινάν, προσθέτοντας ότι «καθένας μπορεί να δραπετεύσει από τη φυλακή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να είναι επικίνδυνος άνθρωπος».
Ερωτώμενος μάλιστα για ποιο λόγο θεωρεί ότι σκοτώθηκαν οι δύο δραπέτες, εκείνος το αποδίδει στην «ελληνική οργή εις βάρος τους».
«Η ελληνική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει διαφορετικά τους Αλβαβνούς από τους υπόλοιπους γι' αυτό και οι συγγενείς μου ήταν εξοργισμένοι με αυτήν» λέει επίσης ο Σινάν, εκφράζοντας επίσης τη δυσαρέσκειά του προς την αλβανική κυβέρνηση, καθώς όπως λέει, δεν τους έχει βοηθήσει να ανακαλύψουν τις ακριβείς συνθήκες θανάτου των δύο δραπετών.
Η γνωριμία με τον Ριτζάι
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο συγγενής των δύο καταζητούμενων αναφέρεται στη σχέση του ανιψιού του με τον επίσης διαβόητο κακοποιό Αλκέτ Ριζάι: «Ο ανιψιός μους και ο Αλκέτ Ριτζάι ήταν γνώριμοι χρόνια, λόγω της παρουσίας τους στις ελληνικές φυλακές, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι προσπάθησαν να τον απελευθερώσουν από τη φυλακή, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ στην Ελλάδα», αναφέρει ο Αμπτουλά Σινάν.
Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος τον ρωτά αν υποπτεύεται πως ότι οι υπόλοιποι δραπέτες μπορεί να έχουν «πουλήσει» τους συγγενείς του. «Έχω την εντύπωση ότι μάλλον υπήρχε κάποιο είδος προδοσίας μέσα στην ομάδα τους. Κάποιο σαμποτάζ πρέπει να υπήρχε».

http://exofitsio.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...