Κυριακή 7 Ιουλίου 2013

''ΕΤΟΙΜΟΡΡΟΠΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ''...


Την εκτίμηση ότι ο Αντ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου εκφράζει ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»...

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει «ετοιμόρροπη» την κυβέρνηση, τονίζοντας ότι ούτε η στήριξη της κ. Μέρκελ ούτε των διαπλεκόμενων ΜΜΕ θα αποδειχτούν αρκετές να την κρατήσει στην εξουσία.
«Σήμερα έχουμε μια νέα κυβέρνηση με πολύ πιο αδύναμη κοινοβουλευτική στήριξη, με σοβαρότατες εσωτερικές αντιφάσεις και με την υποχρέωση να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής καταστροφής χωρίς αντίκρισμα», αναφέρει, ενώ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι έχει πάει την κοινοβουλευτική Δεξιά «δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό, παρά στη ΝΔ της μεταπολίτευσης».
Ο κ. Τσίπρας υποστηρίζει πως όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, ενώ διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους. «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας», σημειώνει.
Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.
Αναγνωρίζει πάντως ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα, αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.


Πηγή : naftemporiki.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...