Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Το «αντίο» του Αντώνη Σαμαρά σε Στουρνάρα και Αρβανιτόπουλο...


Μόνο τυχαίες δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι αναφορές και τα «ευχαριστήρια» του Πρωθυπουργού στους Υπουργούς Οικονομικών και Παιδείας.


Για όσους γνωρίζουν καλά τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, κατανοούν ότι η κάθε κουβέντα του είναι μετρημένη λέξη προς λέξη και βέβαια με συγκεκριμένο σκοπό.
Όπως πρώτο σας ενημέρωσε...
το Newsbomb.grοι δυο πρώτοι υποψήφιοι προς αποχώρηση Υπουργοί στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι οι κ.κ. Στουρνάρας και Αρβανιτόπουλος.
Και πλέον μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού κατά την ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2014, είμαστε σίγουροι πλέον… διαβάζοντας τις προθέσεις του Αντώνη Σαμαρά πίσω από τις λέξεις!
Και χωρίς μακρυσκελείς αναλύσεις, οι λόγοι είναι οι εξής απλοί:
Υπουργός Οικονομικών
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι περισσότερο από εμφανές ότι αλλάζει πολιτική κάνοντας στροφή 180 μοιρών, καθώς για πρώτη φορά έκανε λόγο για πολιτική παροχών με αυξήσεις μισθών σε ορισμένες ομάδες που αδικήθηκαν στα χρόνια του μνημονίου και σταδιακή αποκατάσταση όλων των αδικιών!
Πώς είναι δυνατόν λοιπόν ο πλέον ταυτισμένος υπουργός με την πολιτική του μνημονίου και την Τρόικα, ο Γιάννης Στουρνάρας, να αποτελέσει και τον εκφραστή αυτής της αλλαγής στα μάτια των πολιτών; Δεν είναι και ο Πρωθυπουγός το γνωρίζει αυτό πολύ καλά!
Η αλλαγή προσώπου λοιπόν είναι προαπαιτούμενο για την αξιοπιστία των όσων υποσχέθηκε ο Πρωθυπουργός.
Υπουργός Παιδείας
Αποτελεί ίσως το μεγαλύτερο βαρίδι πλέον για τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ο κ. Αρβανιτόπουλος για μήνες δεν κατάφερε να λύσει τα προβλήματα των Πανεπιστημίων, με όποιες αλυσιδωτές επιπτώσεις για την κυβέρνηση αυτό συνεπάγεται.
Θα λέγαμε λοιπόν ότι ο Υπουργός Παιδείας αποτελεί τον αδύναμο κρίκο της Κυβέρνησης-καθώς μην ξεχνούμε ότι αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Αντώνη Σαμαρά (διετέλεσε Διευθυντής του Γραφείου του)-και ο μόνος λόγος που αυτός κρίκος δεν έχει σπάσει φαίνεται πως ακούει στο όνομα ΣΥΡΙΖΑ… όσο και αν σας ακούγεται περίεργο!
Είναι δεδομένο για όσους γνωρίζουν καλά τον Αντώνη Σαμαρά, ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να «καρατομήσει» τον Υπουργό Παιδείας, είναι σα τον αναγκάζει να τον κρατά στην Κυβέρνηση, προκειμένου να μην εξυπηρετήσει την επιθυμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπάρχει και τρίτος υπουργός που είναι στα «υπόψιν» του Πρωθυπουργού… Και εκείνος του έχει προκαλέσει αρκετούς πονοκεφάλους εντός και εκτός κόμματος το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά θα ασχοληθούμε σε ξεχωριστό δημοσίευμα με αυτήν την περίπτωση!
Όπως και να έχει ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε τα μηνύματά του εντός και εκτός ΝΔ, εντός και εκτός Ελλάδας και από ότι φαίνεται, το επόμενο εξάμηνο, οπότε και η χώρα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ, θα «παιχθεί» σκληρό πόκερ με ορίζοντα τις Περιφερειακές-Δημοτικές εκλογές και τις Ευροεκλογές, στο οποίο ο Πρωθυπουργός θα κάνει τα πάντα για να βγει νικητής!
ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...