Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Μαλλιά κουβάρια για τα ταξί, την ώρα που ξεκινά το «Πείραμα των Βρυξελλών»

Σοφία Βούλτεψη
Στην Ουάσιγκτον η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ζήτησε άμεση εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης, διαφορετικά όχι μόνο δεν θα επωφεληθεί κανείς από τις πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, αλλά η κρίση θα εξαπλωθεί.

Σε όλον τον κόσμο, οι ιδιώτες που αναμένεται να μπουν στο ελληνικό χρέος συνεχίζουν πυρετωδώς τις διαβουλεύσεις τους, ενώ την Πέμπτη θα υπάρξει κρίσιμη συνάντηση τραπεζιτών στην Αθήνα, από
την οποία θα εξαρτηθεί το ύψος της ιδιωτικής συμμετοχής, που αν δε φθάσει στο 90%, όπως υποτίθεται ότι έχει συμφωνηθεί, θα τιναχθεί το σχέδιο στον αέρα.

Στην Αθήνα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, ανακοίνωσε χθες πως σε λίγες μέρες, τον Αύγουστο, θα ξεκινήσει η κρίσιμη διαδικασία (θα γυρίσει δηλαδή ο… κλειδούχος το κλειδί) για την εθελοντική ανταλλαγή ελληνικών κρατικών ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια ιδιωτών επενδυτών με τα νέα μεγαλύτερης διάρκειας, όπως αποφασίστηκε στις 21 Ιουλίου.

Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός ζήτησε ορμή και αποφασιστικότητα για τις επιβαλλόμενες αλλαγές – αφού προηγουμένως είχε μια ευχάριστη συζήτηση με τον Μισέλ Πλατινί!

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος σάλπιζε γενικό προσκλητήριο επενδυτών.

Και στην τρέχουσα ελληνική πολιτική ζωή και πρακτική, γίνεται μύλος.

Την ώρα που θεωρητικά έπρεπε να κρατάμε την ανάσα μας περιμένοντας να δούμε τι θα γίνει με την περίφημη συμμετοχή ιδιωτών, κρατούσαμε χθες την ανάσα μας για το πού θα καταλήξει ο ΚΤΕ Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ που συνεδρίαζε σε πολεμικό κλίμα για το θέμα των οδηγών ταξί.

Ώρες κράτησε η «ενημέρωση» από τον υπουργό Μεταφορών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος μιλούσε για διαδικασία συγκέντρωσης προτάσεων και διαλόγου και διακήρυσσε την προσωπική φιλία που τον συνδέει με τον προκάτοχό του κ. Δ. Ρέππα, την ώρα που δεχόταν τα πυρά των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Ραγκούσης, όχι μόνο επέμεινε στην ανάγκη εφαρμογής του νόμου 3919 για την απελευθέρωση των επαγγελμάτων, αλλά και υπενθύμισε στους επιτιθέμενους βουλευτές πως και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει αυτόν τον νόμο.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα είχε και πάλι προκληθεί χάος από την συγκέντρωση των ταξιτζήδων, ενώ οι διαξιφισμοί στο εσωτερικό το ΠΑΣΟΚ και το σφυροκόπημα (λέμε τώρα) Ραγκούση κατέληγαν σε αδιέξοδο.

Τη στιγμή δηλαδή που η οικονομία της χώρας βρίσκεται στην εντατική, ο υπουργός Μεταφορών επιμένει να καταστρέφει τον τουρισμό, επειδή θεωρεί ότι είναι δυνατόν να ανατρέπει χωρίς συνέπειες προηγηθείσες συμφωνίες με υπουργό της ίδιας κυβέρνησης.

Και όλα αυτά, χωρίς να έχει ακόμη υπάρξει – με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – επέμβαση του πρωθυπουργού.

Αυτό άλλωστε ζήτησε και ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος, που μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, αναρωτήθηκε:

«Υπάρχουν κάποιοι που νομίζουν ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα χωρίς να ρωτούν κανέναν. Γιατί να μην παραιτηθεί ο κ. Ραγκούσης, εφόσον φθάσαμε σε τέτοιο αδιέξοδο; Σε αυτές τις καταστάσεις, υπάρχουν και οι γενναίες αποδράσεις. Υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους γι’ αυτήν την αναστάτωση και το κατάντημα που έγινε τις τελευταίες ημέρες στη χώρα και αμαύρωσε την εικόνα της. Υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες, δεν υπάρχουν;».

Υπάρχουν, αλλά όταν ψηφίζουμε νόμους οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν από τους καταστροφείς του τουρισμού.

Και βέβαια, έρχεται κι’ άλλη λαίλαπα κινητοποιήσεων – αυτή τη φορά αγροτικών: Αυτό μαρτυρεί η παραίτηση, από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ,  του Προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζαννέτου Καραμίχα, προσωπικού υποστηρικτή του Γ. Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη, καθώς διαφώνησε με το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.




http://www.elzoni.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...