Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

FXCM: Η Moody’s ταρακουνά τις αγορές με την Ισπανία



Η Παρασκευή, δε ξεκίνησε καλά για την Ευρώπη, αφού ο οίκος Moody’s ανακοίνωσε ότι θέτει υπό αναθεώρηση τη πιστοληπτική αξιολόγηση Aa2 της Ισπανίας, λόγω του προηγούμενου που θέτει το δεύτερο πακέτο στήριξης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει την αναδιάρθρωση. Μετά από αυτό, η σημερινή συνεδρίαση είναι καθοριστικής σημασίας αφού το ισπανικό δεκαετές ομόλογο βρίσκεται ήδη πάνω από το 6,00%, ενώ κρίσιμη θα είναι η συνεδρίαση και για την Ιταλία.
Αμέσως μετά την ανακοίνωση το ευρώ σημείωσε πτώση στα
1,4280 έναντι του δολαρίου ενώ τα παράγωγα του γερμανικού δείκτη DAX γκρεμίστηκαν κάτω από τις 7.100 μονάδες. Όπως ήταν φυσικό, η ισοτιμία EUR/CHF σημείωσε έντονη πτώση και πλέον βρίσκεται ελάχιστα πάνω από τη στήριξη του 1,1400.
Είναι γεγονός ότι οι συνθήκες που επικρατούν στην αγορά είναι εξαιρετικά άσχημες με τους επενδυτές να μην έχουν τη παραμικρή διάθεση για ανάληψη ρίσκου. Το ότι η κατάσταση στις αγορές είναι δραματική υποδεικνύεται και από μια συσχέτιση που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα. Αμερικανικά ομόλογα και μετοχές έχουν αποκτήσει θετική συσχέτιση. Δηλαδή κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όταν μέχρι σήμερα η άνοδος της τιμής των ομολόγων συνεπαγόταν πτώση των μετοχών και αντίστροφα. Τη νέα αυτή συσχέτιση, το τι ακριβώς σημαίνει και πως μπορεί να μας βοηθήσει στο trading, θα τη παρουσιάσω από την επόμενη εβδομάδα στο forum μας.
Τα commodity currencies σημειώνουν πτώση από τα πρόσφατα υψηλά τους με την ισοτιμία AUD/USD να διαπραγματεύεται στα 1,0950 και την ισοτιμία NZD/USD να διαπραγματεύεται στα 0,8660.
Ο χρυσός αντέδρασε ανοδικά από τα $1600, μια στήριξη την οποία πρέπει να κρατήσει εάν δε θέλει να καθυστερήσει τη περαιτέρω άνοδό του. Πτωτικά κινείται και το πετρέλαιο που αυτή την ώρα κινείται κάτω και από τα $97,00.
Όλα τα φώτα σήμερα είναι στραμμένα στην ανακοίνωση του ΑΕΠ δεύτερου τριμήνου των ΗΠΑ, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο για αύξηση κατά 1,7% έναντι 1,9% το προηγούμενο τρίμηνο. Είναι περιττό να πούμε ότι μια ακόμα χειρότερη μέτρηση θα είναι οδυνηρή για τις αγορές και θα πιέσει τις μετοχές σημαντικά χαμηλότερα. Σίγουρα όμως, τα θέματα της κρίσης χρέους σε Ευρώπη και Αμερική θα εξακολουθήσουν να παραμένουν στο επίκεντρο και ανά πάσα στιγμή μπορούν να προκαλέσουν οξείες διακυμάνσεις στο επενδυτικό συναίσθημα, είτε θετικές είτε αρνητικές.



http://www.newscode.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...