Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Νέα αναδιάρθρωση, νέα υποβάθμιση βλέπει η S&P!


Μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επομένης διετίας, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου του οίκου αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's, την Τρίτη, ο οποίος πρόσθεσε ότι μια περαιτέρω υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ελλάδας είναι "σχεδόν βέβαιη".

"Η αξιολόγηση φέρει αρνητική προοπτική, και είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι θα οδεύσει χαμηλότερα, καθώς, φυσικά, μια πραγματική αναδιάρθρωση χρέους βρίσκεται τώρα στο τραπέζι" είπε ο Ντέϊβιντ Μπίαρς, επικεφαλής του τμήματος κρατικών αξιολογήσεων της S&P, στη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Η Ελλάδα κατέστη στις 13 Ιουνίου η χώρα με τη χαμηλότερη αξιολόγηση παγκοσμίως, από την S&P. "Έχουμε επίσης εκφράσει την εκτίμηση, και κατά το παρελθόν, ότι πιστεύουμε πως μια βραχυπρόθεσμη υποβάθμιση δεν είναι το τέλος της ιστορίας (αυτής). Μπορεί να υπάρξει και μια νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση αργότερα" σύμφωνα με τον ίδιο.

Ερωτηθείς σχετικά με το χρόνο αυτής της πιθανής νέας αναδιάρθρωσης, ο κ. Μπίαρς, είπε ότι "τούτο, μερικώς, εναπόκειται στην ελληνική πολιτική (σκηνή). Δεν θα μας εξέπληττε όμως εάν μια δεύτερη αναδιάρθρωση εξεταζόταν τα επόμενα ένα-δύο χρόνια".

Την ίδια ώρα, η γερμανική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι αντίθετη στη χορήγηση "λευκής επιταγής" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθεροτήτας για την αγορά ομολόγων στη δευτερογενή αγορά, σύμφωνα με επιστολή του υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που εξασφάλισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Διαβάστε περισσότερα εδώ


protothema.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...