Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Πιο κοντά στη στάση πληρωμών οι ΗΠΑ - Δυσφορία της Κίνας


Παρατείνεται το «θρίλερ» με το αμερικανικό χρέος, καθώς η προγραμματισμένη για χθες ψηφοφορία ακυρώθηκε, όταν βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση του κόμματός τους.

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων -που ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους- John Boehner, ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο προκειμένου να υπερβεί τις αντιρρήσεις των «ανταρτών» βουλευτών.

Έτσι, η ομάδα των βουλευτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπός τους, Mike Pence, ενώ ο Boehner αναμένεται να πραγματοποιήσει νέες επαφές με βουλευτές όπως ο Mick Mulvaney, που ζητούν μεγαλύτερες περικοπές δαπανών στο προτεινόμενο σχέδιο.

Δυσφορία της Κίνας
Στο μεταξύ, αν και επισήμως Κινέζοι αξιωματούχοι δεν έχουν προβεί σε σχετικά σχόλια, μέσω του κρατικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Xinhua εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους για τις εξελίξεις.

Το Xinhua έκανε αναφορά σε «επικίνδυνη ανευθυνότητα», σημειώνοντας ότι είναι «ατυχές και απογοητευτικό» να πρέπει άλλες χώρες να πληρώσουν την αποτυχία των Αμερικανών να αυξήσουν το όριο χρέους τους.

Συνεχίζοντας στο ίδιο σκληρό ύφος, το Xinhua έκανε λόγο για «πολιτικές ακροβασίες», σημείωσε ότι οι ΗΠΑ ρισκάρουν όχι μόνο τη δική τους, αλλά και την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα και ότι «είναι καιρός η Ουάσινγκτον να επιστρέψει στη δοκιμασμένη στον χρόνο κοινή λογική, ότι θα πρέπει κανείς να ζει με τα δικά του μέσα» και να μειώσει τον εθισμό της στο χρέος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...