Αυτό που έχει αποδειχτεί στην πράξη είναι το γεγονός ότι κάθε νέα «φορο-επιδρομή» και κάθε φορά που η τρόικα πιέζει για αυστηρά μέτρα λιτότητας, η κυβέρνηση προβάλλει το δίλημμα – εκβιασμό:
Μνημόνιο ή στάση πληρωμών, μεσοπρόθεσμο ή χάος, πολυνομοσχέδιο ή χρεοκοπία. Μιλάμε για τον απόλυτο εκβιασμό, τον «διπολικό» εκβιασμό. Η εληνική κυβέρνηση έχει επιλέξει κάθε φορά να παρουσιάζει τα δεδομένα με την πρακτική του τυριού και της…
φάκας.
Αυτή τη φορά όμως, όπως φαίνεται, ο εκβιασμός δεν βγήκε. Ήταν μία ακόμη πολιτική μπλόφα της κυβέρνησης για να αποκομίσει ότι μπορούσε από την ελληνική κοινωνία και να εμφανιστεί ενώπιον των δανειστών έχοντας «παράξει έργο».
Αυτός όμως είναι πολιτικός εκβιασμός. Εκβιασμός, ο οποίος έρχεται μόλις δύο χρόνια μετά το περίφημο πλέον «λεφτά υπάρχουν».
Οι Έλληνες έμαθαν πλέον το παιχνίδι με το τυρί…
Έμαθαν να βλέπουν τη φάκα… Η πολιτική του Μνημονίου ήταν εξαρχής πολιτική αποτυχίας. Το πιο σοφό που έχει να κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι να «επιστρέψει» στον ελληνικό λαό, αυτό που κατηγορείται ότι του υφάρπαξε.
Την ψήφο του!Πόσα άλλα εθνικά δεινά πρέπει να συμβούν για να αποφασίσουν μερικοί ότι είναι καιρός να μιλήσει πάλι ο λαός;
Η κοινωνία βράζει, ο ελληνικός λαός είναι σε απόγνωση…


http://www.prionokordela.gr/