Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μήπως η Γερμανία θέλει πρώτη απ΄ όλους τη διάλυση της ευρωζώνης; Ποιοι ζητούν μάρκο!

 
Το θέμα ταμπού σ΄ όλη την Ευρώπη κι όχι μόνο στην Ελλάδα, άνοιξε μετά τα όσα παράλογα συνέβησαν στην Κύπρο. Πάει η ευρωζώνη για διάλυση; Έρχεται το τέλος του ευρώ; Και πριν απ΄ όλα αυτά το μεγάλο μυστήριο: τι ακριβώς προσπαθεί η Γερμανία να καταφέρει; Μήπως είναι εκείνη που πρώτη επιθυμεί την διάλυση αφού όμως πρώτα έχει “μαζέψει” όλο ή τέλος πάντων πολύ χρήμα;

Το ερώτημα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως συνομοσιολογικό. Κι αυτό γιατί φωνές εντός Γερμανίας έχουν θέσει το ζήτημα και το ερώτημα “τι κάνουμε εμείς στην ευρωζώνη”. Και δεν είναι φωνές απλών πολιτών ,αλλά πάρα πολύ ισχυρών οικονομικών παραγόντων της Γερμανίας. Οι οποίοι δεν κρύβουν ότι “ίσως με το μάρκο να είμαστε -ακόμη- καλύτερα”.

Μέσα στον ορυμαγδό της υπερπληροφόρησης για την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη πολλές δηλώσεις και δημοσιεύματα περνούν στα “ψιλά” ή γρήγορα τα ξεχνάμε , επειδή κάποια άλλη πιο εντυπωσιακή εξέλιξη τα επισκιάζει.
Είναι όμως ώρα να θυμηθούμε τι έγραφε ο έγκυρος Le Monde Diplomatique μόλις πριν από λίγους μήνες, μεταφέροντας τις απόψεις του Thilo Sarrazin .Ποιος είναι ο κύριος;

Πρώην τραπεζίτης με χαρακτηριστικό ότι δεν χαμογελά ποτέ εξέδωσε το 2010 ένα βιβλίο που έγινε το σημαντικότερο best-seller στη Γερμανία από το 1945.Τίτλος του;

“Γερμανία,ο δρόμος προς τη καταστροφή”

Το παλιό στέλεχος της Deutsche Bank “περιγράφει την αγωνία ενός έθνους που πλήττεται από τη μετανάστευση,το ισλάμ το δημογραφικό και τώρα εξέδωσε ένα νέο βιβλίο με τίτλο πολύ επίκαιρο απ΄ ότι φαίνεται για τους Γερμανούς:

“Η Ευρώπη δεν χρειάζεται το ευρώ”!

Σ΄ αυτό ο πρώην τραπεζίτης υποστηρίζει ότι η ευημερούσα Γερμανία πρέπει να προχωρήσει μόνη της και να μην δώσει ούτε δεκάρα στους “εταίρους της Μεσογείου”,τους οποίους κατηγορεί ότι “κατέστρεψαν την Ευρώπη” με την “αλλεργία τους στην εργασία “.

Η άποψη αυτή δεν είναι νέα.Αποτελεί την αιχμή του δόρατος του νεοεθνικιστικού οικονομικού μοντέλου στο οποίο είχε αναφερθεί και ο πρώην πρόεδρος της πανίσχυρης Ομοσπονδίας Γερμανικών Επιχειρήσεων Hans-Olaf Henkel,το Νοέμβριο του 2010.

“Σώστε τα χρήματά μας.Πουλάμε τη Γερμανία “ ,είχε πει και έγραψε κι ένα βιβλίο που έλεγε “πως η απάτη του ευρώ απειλεί την ευημερία μας”.Είναι ο ίδιος που είχε προτείνει το χωρισμό της Ευρώπης στα δύο με το σενάριο του ισχυρού και του αδύναμου ευρώ.

Για να επιστρέψουμε στον κ.Sarrazin. Είναι μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και τον αποκαλούν “ροκ-σταρ της σοσιαλδημοκρατίας”.

Αυτός λοιπόν παρουσίαζε τους Έλληνες ως τον εχθρό για τη “γερμανική ευημερία”:

“Ο κάθε λαός έχει το δικαίωμα να ζει όπως κρίνει σκόπιμο.Αν οι Έλληνες θέλουν να κάνουν σιέστα περισσότερο από το να δουλεύουν,αν θέλουν να εγκαταλείπουν τα γραφεία τους για να περνούν ώρες με τις ερωμένες τους είναι δικαίωμά τους,αρκεί να μην μας ζητάνε να διευθετούμε τα χρέη τους”.

Όταν ρώτησαν τον θρασύτατο γερμανό πρώην τραπεζίτη από που αντλεί τις γνώσεις του για τον ελληνικό λαό,απάντησε προκλητικά: “Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο Spiegel”!


ΠΗΓΗ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...