Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ …. ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΛΥΣΗ


Η χώρα μας δεν έχει ανάγκη από ένα πρόγραμμα παρατεταμένης λιτότητας (το οποίο προκαλεί αφαίμαξη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο), αλλά ακριβώς από το αντίθετο. Από ένα Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, με στόχους και προτεραιότητες που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας, σε τομείς όπου η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα. Μόνο η εφαρμογή ενός τέτοιου εθνικού προγράμματος ανασυγκρότησης και ανάπτυξης μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την έξοδο της χώρας μας από την κρίση και την εθνική αναδημιουργία.
Το Εθνικό Πρόγραμμα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης πρέπει να έχει τα εξής συστατικά:


1. Την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας. 2. Τη δημιουργία σταθερού οικονομικού περιβάλλοντος.
3. Τη δημιουργία μιας κοινωνίας με σεβασμό στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατίας.
4. Την εργασία ως πηγή δημιουργίας εθνικού πλούτου, αλλά και ως βασικού στοιχείου κοινωνικής συνοχής. 5. Την ανασυγκρότηση των παραγωγικών δραστηριοτήτων (κυρίως στους στρατηγικούς τομείς εθνικής προτεραιότητας). 6. Την προώθηση μιας νέας κοινωνικής και πολιτικής συμμαχίας, η οποία θα αποτελέσει τον καταλύτη για ένα νέο ελπιδοφόρο κοινωνικό και οικονομικό μετασχηματισμό.
Ειδικότερα, σε ότι αφορά στο κυβερνητικό μας πρόγραμμα, αυτό οικοδομείται στους εξής βασικούς άξονες:
1. Λογιστικός έλεγχος του δημοσίου χρέους και διαγραφή του επονείδιστου χρέους.
2. Καταγγελία των Μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.
3. Διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του κατοχικού δανείου από τη Γερμανία και εγγραφή τους στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
4. Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και τιτλοποίηση των μελλοντικών εσόδων από την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου (πετρελαίου και φυσικού αερίου).
5. “Κούρεμα” στα δάνεια των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜμΕ) και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Ρύθμιση “κόκκινων” δανείων, δυνατότητα εξόφλησης χρεών μέσω πολλών δόσεων.
6. Προστασία της πρώτης κατοικίας - αναστολή πλειστηριασμών επ’ αόριστον. Εγγύηση των τραπεζικών καταθέσεων.
7. Αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος με τροποποίηση (ακόμα και μονομερή καταγγελία) των όρων της Συνθήκης Δουβλίνο ΙΙ. Υποχρεωτική απογραφή νόμιμων και παράνομων μεταναστών. Επαναπροώθηση παράνομων μεταναστών.
Ελλάδα και Οικονομία της Γνώσης
Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηριχθεί στην ποιότητα των ελληνικών προϊόντων, στην καινοτομία, στο σχεδιασμό, στην ενσωμάτωση της τεχνολογίας και στην παραγωγή προϊόντων φιλικών προς το περιβάλλον. Η επένδυση στη γνώση και την τεχνολογία αυξάνει την ανταγωνιστικότητα και την παραγωγικότητα της οικονομίας.
Πολιτική για την Οικονομική Ανάπτυξη
Η μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας πρέπει να στηριχθεί στην οικονομία της γνώσης, να έχει έντονα εξωστρεφή και εξαγωγικό χαρακτήρα και να επικεντρώνεται κυρίως στους παρακάτω κλάδους:
1. Στην ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής.
2. Στη μεταποίηση με έμφαση στις ΜμΕ.
3. Στον τουρισμό.
4. Στη ναυτιλία.
5. Στις κατασκευές.
6. Στην εκπαίδευση, την έρευνα και την καινοτομία.
Χρηματοοικονομικά Εργαλεία
1. Ίδρυση κρατικής τράπεζας ειδικού σκοπού, η οποία θα μπορεί να δανείζεται απευθείας από την ΕΚΤ με σημερινά επιτόκια 0,50% και να χρηματοδοτεί τις ελληνικές επιχειρήσεις, κατά προτίμηση των παραπάνω κλάδων με χαμηλότοκα δάνεια.
2. Αξιοποίηση των χαμηλότοκων δανείων που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
3. Αξιοποίηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) μέσω του ΕΣΠΑ.
4. Επαναφορά της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος στην προτεραία κατάσταση.
5. Στήριξη και εξυγίανση της ελληνικής κεφαλαιαγοράς.
6. Στήριξη των άμεσων ξένων επενδύσεων με σεβασμό στη νομιμότητα και το περιβάλλον.
Δίκαιο φορολογικό σύστημα - Πάταξη της φοροδιαφυγής
Μόνο στο βαθμό που θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή από το Μνημόνιο μπορεί να διαμορφωθεί ένα φορολογικό σύστημα κοινωνικά δίκαιο. Οι βασικοί άξονες του φορολογικού αυτού συστήματος πρέπει να είναι οι παρακάτω:
1. Σταθερό φορολογικό σύστημα για μια δεκαετία (με συνταγματική κατοχύρωση).
2. Δίκαιη κατανομή φορολογικών βαρών.
3. Δραστική μείωση της σημερινής φορολογικής επιβάρυνσης των μισθωτών και των συντα-ξιούχων, μέσα από φοροελαφρύνσεις, αφαίρεση δαπανών από φόρο, κλπ.
4. “Πάγωμα” τιμών των βασικών ειδών διατροφής με μηδενικό ΦΠΑ.
5. Μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το πετρέλαιο θέρμανσης σε τιμές του Απριλίου 2010 και αφορολόγητο πετρέλαιο για τους αγρότες, όπως ισχύει και για τη ναυτιλία.
6. Μείωση Φορολογίας Εισοδήματος Νομικών Προσώπων, ούτως ώστε να καταστεί η χώρα μας φορολογικά ανταγωνιστική σε σχέση με τις γειτονικές χώρες.
7. Κατάργηση των χαρατσιών και της φορομπηχτικής πολιτικής στα ακίνητα.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ



 www.anexartitoiellines.gr


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...